Här är årets mest lästa artiklar

26 december 2019

Kontorstrender, logistikmarknaden – och en ny kafésatsning i Göteborg. När året närmar sig slutet passar Lokalguiden på att lista de 20 mest lästa artiklarna publicerade under 2019.

Mest lästa - puff.jpg
Foto: Pressbilder

Vi närmar oss sakta men säkert år 2020. Vad passar då bättre än att titta tillbaka på vilka artiklar som har dragit störst intresse här på lokalguiden.se/magasinet. Och det är en diger blandning av ämnen som tar plats bland de 20 mest klickade texterna.  

Luta dig tillbaka och njut av lite kvalitetsläsning under jul- och nyårsledigheten!

Trender på kontoret

Vilken är den starkaste lysande stjärnan när det gäller kontorsinredning och arbetsmiljö 2019? Den frågan ställde vi till delar av vår "Experthylla".

Koll på Nyttjanderättsformerna?

Det är inte ovanligt att de olika nyttjanderättsformerna blandas ihop med varandra. Våra advokater hjälper er att få koll på nyttjanderättsformerna och vad som gäller.

Geely öppnar på lindholmen

Geely, som ser Sverige som sitt andra hem, skapar just nu ett helt kvarter på Lindholmen i Göteborg innehållande toppmoderna kontor, coworkingytor, eventytor, hotell och restauranger.

"Ett av Viareds bästa skyltläge"

SpaceRenter drivs av Johan och Sofia Sandgren. På dagtid är de kollegor och på kvällstid man och hustru.



Mr Cake till Göteborg

Mr Cake öppnade sitt första café i Stockholm och har nu etablerat sitt populära café även i Göteborg.

Skjut inte vilt med begreppen!

Överallt i olika forum, i olika typer av medier, skrivs det om hur de stackars människorna lider i de nya ”öppna kontoren”. Krönika av Annicka Dickson. 

Stort avtryck i den nya staden

Platinan som, med sina 72 meter och ett markavtryck stort som en fotbollsplan, blir ett mäktigt landmärke i det nya Göteborg.

Framtidens kontor enligt arkitekten

Peter Sahlin, med över 20 års erfarenhet som arkitekt och av att skapa kontor, tittar i kristallkulan. Hur tror han att framtidens kontor kommer att se ut?



Från handel till upplevelser

Handeln påverkas mycket både av nya köpbeteenden och e-handelns framfart. Även Malmö har haft sina problem, inte minst Entré som varit lite av ett sorgebarn och som dragits med lönsamhetsproblem och konkurser i flera år.

Ideas bygger varumärket

Förra året knep Ideas en tredjeplats bland rekordmånga tävlande i Sveriges Snyggaste Kontor, en tävling de tidigare vunnit. 

URW: "Nu ska vi verkligen satsa"

Unibail-Rodamco-Westfield har skapat en helt ny avdelning som ska jobba med kommersiella samarbeten och pop up-butiker. 

Glödhett på logistikmarknaden

Logistic Contractor är specialiserade på att bygga och utveckla stora logistikanläggningar som är utformade för att ta hand om en allt mer växande marknad.



Så blir nya Danderyds Centrum

Skandia Fastigheter har stora planer för Mörby Centrum: ”Stockholm kommer att få en helt ny och attraktiv hub precis norr om city, säger Louise Pergament, uthyrningschef på Skandia Fastigheter.

Knut Rost: ”Kör, bara kör!”

Diös, ett av Sveriges största fastighetsbolag, har hittat sin egen marknad. I tio städer, från Åre till Luleå, driver de stadsutveckling.

IKEA testar uthyrning

IKEA ska senast 2030 vara klimatpositiva. En del i denna resa är att testa och hitta nya cirkulära affärsmodeller och främja hållbar konsumtion.

Förändringsresa enligt boken

NCC i Uppsala har kommit hem. Under en gedigen förändringsresa som innefattat både en flytt till helt nybyggt kontor och ett förändrat arbetssätt har bolaget gjort alla rätt.



Högsta kontorshuset på väg upp

Nu har det första spadtaget tagits för byggandet av Gårda Vesta, kontorshuset i Gårda som blir Göteborgs nya landmärke. 

Världens häftigaste kontor?

Kontor där man kan åka rutschkana till mötet, eller kanske ha mötet uppe i ett träd. Eller varför inte sitta och jobba i en linbanekabin? Kolla in ett urval av tio häftiga kontor.

High Court expanderar i Malmö

Efter sex framgångsrika år, har konceptet expanderat till en gammal anrik fastighet på Stortorget 11.

Stora planer för Slakthusområdet

Atrium Ljungberg ska tillsammans med Stockholms stad utveckla det över 100 år gamla Slakthusområdet i Söderstaden.



Yousef Boussir

Redaktör/reporter

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.