Ett riktigt toppläge

25 februari 2022

Strax utanför tullarna, vid Huvudsta Centrum, ligger fastigheten Solna Spot. Med bara ett stopp på tunnelbanan innan Kungsholmen och med bilaccess till de stora trafiklederna ligger allt som behövs inom räckhåll. Fastigheten är belägen på en höjd med milsvid utsikt och har ljusa, representativa lokaler som kan anpassas helt efter olika behov. Här finns alla möjligheter för ett företag att skapa goda framtidsutsikter.

Härlig utsikt med ljus från alla håll. Det är en av anledningarna till att fastighetsutvecklaren Mengus kallar sitt senaste projekt, Solna Spot, för ett toppläge. Lägg därtill att fastigheten har ett väldigt bra geografiskt läge, bara två minuters gångväg från Huvudsta Centrum och tunnelbanan. Genom att utveckla och uppdatera arkitekturen har vi skapat effektiva och ljusa lokaler. Jag skulle säga att vi har behållit det bästa men tagit det till en ny nivå för att möta dagens behov.


– Vi såg en stor potential att lyfta Solna Spot. Visionen för huset är en toppmodern fastighet som har både form och funktion. Genom att utveckla och uppdatera arkitekturen har vi skapat effektiva och ljusa lokaler. Jag skulle säga att vi har behållit det bästa men tagit det till en ny nivå för att möta dagens behov, säger Hansi Danroth, senior partner på fastighetsägaren Mengus. 


Mengus är experter på att uppdatera befintliga hus inifrån och ut. På Solna Spot håller entréer och trapphus på att genomgå rejäla upprustningar. Hela ventilationssystemet är utbytt och man har tillfört miljövänlig värmeåtervinning. Dessutom har Mengus färdigställt ett antal nya funktioner i huset, bland annat ett BikeLab – ett stort låst cykelgarage med möjligheter till att meka, laddboxar för cykelbatterier och tillhörande fräscha omklädningsrum med duschar, tvättmaskiner och torkskåp. Det finns också ett helt nytt och toppmodernt gym i huset som är tillgängligt för alla hyresgäster.


Det strategiska läget mellan innerstan, Solna och Sundbyberg betyder att det finns många bra färdvägar. Det innebär att det går enkelt och snabbt att ta sig till och från kontoret, oavsett om man åker kommunalt eller kör bil. Från det stora garaget har hyresgästerna direktacess till trapphusen. I garaget finns också möjligheter till lastning och lossning för lastbilar och tillgång till lasthiss i huset. Solna Spot ligger också väldigt bra till för de som cykelpendlar till och från jobbet. Flera stora cykelstråk går mellan Stockholms innerstad och Sundbyberg, ofta genom vackra omgivningar längs vattnet.


– Just nu är de två bästa kontorsplanen högst upp i huset lediga. Det översta planet är 1 460 kvm och det näst översta är 1 461 kvm. Dessa två kan också slås ihop med en interntrappa och bilda en större lokal på 2 921 kvm. Planen kan också delas av till lite mindre lokaler. Jag skulle säga att ytorna passar för företag mellan 20 och 250 medarbetare, beroende på storlek och arbetssätt, berättar Hansi Danroth.


De öppna och ljusa ytorna med fönster i alla väderstreck gör det lätt för de kommande hyres-gästerna att skapa ett modernt och effektivt kontor helt efter sina egna behov. Med endast åtta minuter från T-centralen är läget oslagbart. Och till en kostnadsnivå som är väldigt konkurrens-kraftigt. Inte konstigt att Mengus kallar Solna Spot för ett toppläge!


Läs mer på solnaspot.se


Artikeln är en annons från Mengus och inte en artikel av Lokalguiden.