”Ett av Viareds bästa skyltlägen”

17 september 2019

SpaceRenter drivs av paret Johan och Sofia Sandgren sedan 1998 och deras kunderbjudande är enkelt, menar Sofia. ”Vi bygger ett hus efter era önskemål som vi äger och förvaltar. Ni hyr det på lång sikt.” Just nu är SpaceRenter inne i en spännande fas och kan framöver erbjuda flera vakanser på Viared.

SpaceRenter drivs av Johan och Sofia Sandgren. På dagtid är de kollegor och på kvällstid man och hustru. Bolaget startades 1998 och är idag ett etablerat fastighetsbolag som uppför, utvecklar och hyr ut hela eller delar av logistikfastigheter till företag som vill driva sitt lager, eller kombinera detta med distribution och kontorsytor. 

– Vårt kunderbjudande är egentligen mycket enkelt, menar Sofia Sandgren. Vi bygger ett hus efter era önskemål som vi äger och förvaltar. Ni hyr det på lång sikt. 

Verksamheten bedrivs i Viared och det är även här bolaget har sina fastigheter. 

21 000 kvm ledigt

Just nu är SpaceRenter inne i en spännande fas och kan erbjuda flera vakanser framöver. 

– Vi har två attraktiva fastigheter på Viared med ett grymt läge direkt vid Nabbamotet. Den totala ytan som kommer bli vakant är cirka 21 000 kvm men den går också att dela på bra sätt. 

Ytorna används i dag för logistik och lager och hyrs av Ellos, men möjligheterna framöver är många.

– Vi kollar på alla möjligheter och sitter i många intressanta möten med potentiella hyresgäster där ytorna både kan förbli vad de är idag, men också förvandlas till något helt annat. Det är en tuff uppgift och vi arbetar respektfullt i frågan, men vi har faktiskt ett av Viareds bästa skyltlägen. Den ena fastigheten ligger på Vevgatan 1 och den andra fastigheten ligger logistiskt sett nästan lika bra som den första, nämligen på Ödegärdsgatan/Segloravägen. 

Vi intresserar oss för våra hyresgästers verksamhet och utgår alltid från deras speciella behov för att kunna forma våra fastigheter på ett effektivt sätt.

Och det är många företag som visar intresse för att hyra.

– Men processerna är långa och ytorna är ju stora så det är inget som sker i en handvändning, menar Sofia. Vi har också ett kontor ledigt, om knappt 400 kvm, i anslutning till ett lager på Vevgatan 1. Den här fastigheten är lämplig för ett företag som kan tänka sig att ha sin kontorsverksamhet eller sin administrativa plats just i kombination med ett lager, eller kanske för en verksamhet inom sällanköpshandel.

långsiktigt och nära

Att arbeta långsiktigt och nära sina hyresgäster är viktiga ingredienser för SpaceRenter. 

– Vi drivs av att vara lösningsorienterade, familjära och glada i vårt förvaltande. Vi intresserar oss för våra hyresgästers verksamhet och utgår alltid från deras speciella behov för att kunna forma våra fastigheter på ett effektivt sätt. Inte sällan får vi delta i diskussioner om hur vi kan vara med och optimera hyresgästernas verksamhet genom att göra förändringar i våra lokaler eller hitta komplement till vårt arbetsförhållande. Det ger ett nära samarbete, ofta helt transparent, vilket gör det väldigt roligt att arbeta. Vi blir mer en samarbetspartner än en regelrätt hyresvärd som endast hyr ut kvadratmetrar. 

Om man som potentiell hyresgäst ser och värderar den egenskapen hos SpaceRenter innebär det ofta ett mångårigt samarbete, förklarar Sofia. Ett exempel är just Ellos. 

– Vi har haft ett nära samarbete med dem i över 20 år men nu skiljs alltså våra vägar åt då Ellos går in i en ny fas med en stor samlad logistikfastighet på Viared Västra. Men vi hoppas att vi kommer att hitta hyresgäster som är intresserade av att jobba tillsammans med oss på liknande sätt. 

Geografiskt alla rätt

I dag efterfrågar kunderna främst en lösning, förklarar Sofia Sandgren. 

– Ofta är diskussionerna många och långa. Företagen vi möter är ju inne i en process, eller har åtminstone startat en process, som involverar en flytt. Men från punkt A till punkt B krävs en förändring men oftast inte ”bara en förändring av plats och kvadratmetrar” utan även annat. Oftast är det frågor kring att effektivisera flödet, men det kan också gälla flytt från landsbygd till tätort, nedskärningar, utökning och hållbarhetskrav. Eller man kanske vill gå från att äga sin fastighet till att hyra? Men allt grundar sig i att den befintliga situationen har någon form av ”grus i dojjan” som behöver petas bort.

Och för de som tydligt säger att de behöver effektivisera sitt flöde kan man ju inte hamna mer rätt geografiskt sett än på Viared, menar Sofia. 

– Viared är ju ett solitt nav av väl fungerande samarbeten, nätverkande och infrastruktur. Det har vi Viared Företagsförening (VFF) och Borås Stad att tacka för. Att sedan R40 går rakt genom Viared och att göteborgarna nästan vill räkna in oss till sitt ”storområde” talar ju dessutom sitt tydliga språk för hur attraktivt vi ligger rent geografiskt. Och med sina bevarade parklika gröna miljöer mellan alla industrifastigheter är ju Viared dessutom Sveriges vackraste företagspark. Jag skulle nästan vilja säga Skandinaviens vackraste, ler Sofia Sandgren avslutningsvis.

Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.