Nya logistikytor på Viared

8 september 2020

CH Square har påbörjat utvecklingen av en logistikfastighet på Viared i Borås. Marken som nyligen förvärvades är en byggklar fastighet lämplig för logistik. Tomten är totalt 35 000 kvm och har förutsättningar för att skapa en toppmodern logistikanläggning på cirka 20 000 kvm.

borås.jpg
Bild: CH Square

Viktor Ståhl, VD för Hökerum Fastigheter som kommer att äga och förvalta fastigheten, berättar:

– Bygglovsansökan är inskickad och vi är redo att sätta spaden i marken så snart vi har startbesked. Byggnation kommer preliminärt att påbörjas efter semestern och under tiden pågår arbete för att hitta tänkbara hyresgäster till fastigheten.

i bästa logistikläge

När tidningen Intelligent Logistik gjort sin ranking av Sveriges bästa logistiklägen de senaste åren har Storgöteborg rankats som etta flera år i rad till stor del tack vare Borås och den höga tillväxt som har skett på just Viared.

Tillsammans med den erfarenhet av logistikhantering och byggproduktion som finns inom CH Square ser vi riktigt bra möjligheter för framtida hyresgäster att etablera sig på den aktuella tomten i Viared.

Peter Nilsson, VD för CH Square, fortsätter:

– Fördelen med Borås och Viared är att det är möjligt att kombinera ett mycket bra geografiskt läge i direkt anslutning till motorvägen mellan Jönköping och Göteborg, tillsammans med en hyreskostnad som är mer rimlig än de nivåer vi kan se i områden bara några mil närmre Göteborg. Tillsammans med den erfarenhet av logistikhantering och byggproduktion som finns inom CH Square ser vi riktigt bra möjligheter för framtida hyresgäster att etablera sig på den aktuella tomten i Viared.

vill utmana marknaden

CH Square bildades 2019 som ett samarbete mellan Charmilla AB, Hökerum Fastigheter AB och kvartetten Peter Nilsson, Mikael Jinglöv, Johan Gustavsson, och Alexander Söderberg med målet att förändra och utmana marknaden för logistikfastigheter.

CH Square håller just nu på att avsluta byggnationen av sin första logistikfastighet i Landskrona där NA-KD tillträder som hyresgäst på 23 000 kvm den 1 augusti. För någon vecka sedan blev det också klart att CH Square bygger och hyr ut 23 000 kvm åt TPL-uppstickaren Boxflow vilket ska stå klart till sommaren 2021.

Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.