High Court expanderar i Malmö

16 april 2019

Konceptet följer i samma tema som den ursprungliga kontors- och konferensanläggningen i gamla hovrätten. – Vi är nog lite ensamma om att driva kontorshotell i så här fina fastigheter, säger Maria Sandström, office manager på High Court.

High Court 1 - webb.jpg
Foto: High Court

2013 öppnade High Court kontors- och konferensanläggning i gamla hovrätten i Malmö. Efter sex framgångsrika år, har konceptet expanderat till en gammal anrik fastighet på Stortorget 11. Där har de nu startat upp ett nytt kontorshotell och konferensmöjligheter på fyra plan på en total yta om cirka 1 400 kvm. 

– Det är en gammal bankfastighet som har stått tom ett par år. Vi fick nys om den och bestämde oss för att expandera. Fastigheten matchar High Court (gamla hovrätten), lika pampig känsla, högt i tak och med en ombonad och varm känsla, säger Maria Strinnhed, vd och ägare, som driver High Court tillsammans med sin man Mikael Strinnhed. 

 Många har fallit för vårt koncept och ett kvitto på det är att våra hyresgäster är kvar hos oss väldigt länge.

"Hemma hos-känsla"

Drygt sex månader tog det att renovera lokalerna. Interiörmässigt har de återskapat en ”hemma hos-känsla” med varma färger, fina paneler och stuckaturer. Två av fyra plan är paradvåningar där mest arbete har gjorts. 

– Vi är väldigt stolta över att få driva kontorshotell och konferens i så fina lokaler. Vår ambition är att överträffa våra kunders förväntan, och det brukar vi få beröm för. Service och hög kvalitet sitter i detaljerna och det är även på det sättet som High Court har jobbat hårt för att skapa sitt goda rykte. Vi är moderna i vårt tänk och man kan verkligen säga att det gamla möter det nya. Vi har haft ett högt tryck med förfrågningar på kontorshotellet på Malmöhusvägen, vilket är ett angenämt problem. Med den bakgrunden tror vi att många har fallit för vårt koncept och ett kvitto på det är att våra hyresgäster är kvar hos oss väldigt länge, säger Maria Sandström. 

Upp till 40 företag får plats på High Court Stortorget. I dag finns redan en hyresgäst på hela plan sju samt övriga företag fördelat på samtliga våningsplan. Det pågår ständigt visningar och kontorshotellet har många offerter ute – trots att man har legat lågt med marknadsföringen. 

– Ryktet sprids och den bästa marknadsföringen är mun till mun. Vi hoppas att det ska fyllas på och vissa som har suttit på vår andra anläggning har flyttat hit. Men oavsett var man sitter ska det finnas en flexibilitet. Exempelvis har våra hyresgäster tillgång till konferensrummen i båda byggnaderna, säger Maria Sandström.


Drinkvagn på kontoret

Framgången bakom High Courts koncept ligger i den personliga servicen, menar Sandström. 

– På fredagar har vi en drinkvagn som vi går runt med och det är väldigt populärt. Sen hade vi ett litet event på våffeldagen och på sommaren har vi arrangerat sommarluncher. Vi försöker skapa något som bidrar till att hyresgästerna känner en gemenskap på High Court. Jag tror att vi sticker ut på det sättet, säger Maria Sandström.

På High Court i gamla hovrätten arrangeras även många bröllop och privata fester. Förra sommaren startade de sommarrestaurangen IVAR som även i år kommer att vara öppen. 

– Det är ett fantastiskt hus med sin historia, med kanalen precis utanför. Vi har en egen stor tomt och parkering. High Courts ledord är exklusivt, klassiskt, innovativt, modernt och det genomsyrar allt vi gör, säger Maria Sandström avslutningsvis.

Yousef Boussir

Redaktör/reporter

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.