Nytt område växer fram på Aspholmen

3 april 2018

Det gamla mässområdet på Aspholmen i Örebro har under de senaste åren byggts om och flera nya hyresgäster har flyttat in. Nu senast har den tidigare mässlokalen förädlats till två moderna byggnader med lokaler för handel, kontor och mindre lager.

Aspholmen.jpg
Litografen - en riktig färgklick. Bild: Castellum

Kvarteret Litografen har de senaste åren moderniserats. De flesta lokalerna har renoverats och bytt verksamhetsinriktning. Johan Carlsson, fastighetschef på Castellum i Örebro berättar att stora förändringar skett både invändigt och utvändigt.

– Tyngre verksamheter inom industri och logistik har ersatts med kontor, butiker och mindre lager. Flera av de befintliga hyresgästerna har fått uppfräschade lokaler och vi har även hyrt ut till många nya, säger Johan Carlsson och fortsätter:

– Utomhusmiljön kommer också att förändras och bli mer ombonad med bland annat fler växter och träd. Vi har gjort i ordning den gamla äppellunden med gångstråk och parkbänkar. Förhoppningsvis vill man ta med sig kaffet ut på rasten för att njuta av frisk luft och grönska.

PLATS FÖR FLER HYRESGÄSTER 

Golvpoolen har redan flyttat in och öppnar sin nya butik i mars. Längre fram under året flyttar Indoor Energy Services Sweden AB och INDA Kompetens & Utveckling AB in. INDA är idag hyresgäst i fastigheten och utökar nu sin verksamhet med ytterligare en lokal.Johan berättar att det fortfarande finns plats kvar i Litografen, plats som kommer att anpassas efter kommande kunders behov.

– Vi bearbetar några intressanta aktörer just nu vilket är jättespännande. Med sin moderna design blir Litografen en kontrast till mycket annat på Aspholmen. Den är en riktig färgklick.

Mässan är historia

Mässan och det som en gång var en friidrottshall är historia. En del av byggnaden har rivits och av det som blev kvar har det skapats två byggnader som delats av med en nybyggd väg. Det gjordes för att öppna upp området och tillgängliggöra byggrätter mot motorvägen. De nya byggnaderna totalrenoveras och målsättningen är att skapa moderna lokaler med både attraktiv inomhus- och utomhusmiljö. De tidigare betongfasaderna har ersatts av glasfasader med olikfärgade glasrutor.

– Litografen blir något utöver det vanliga. Inne i lokalerna ska man mötas av en välkomnande känsla med moderna, luftiga och flexibla lokaler, förklarar Johan Carlsson.

Ett hållbart projekt

Den gamla tekniken i byggnaderna har bytts ut till den senaste, något som minskar miljöpåverkan, sänker energiförbrukningen och ger lägre driftskostnader. Dessutom skapar det en bra inomhusmiljö. Självklart används miljövänliga material under ombyggnaden.


Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.