3 375 kvm kontor i trekantigt hus

9 augusti 2018

Castellums senaste projekt går under namnet "Trekantiga huset" och är beläget vid södra vattentornet i örebro, vilket är endast en kilometer ifrån stadens citykärna. – Södra vattentornet är en gammal byggnad belägen i vacker parkmiljö, och där bygger vi 3 375 kvm kontor, säger Nicklas Westberg, Affärsområdeschef Castellum Örebro.

Trekantiga huset kommer att bli ett modernt kontorshus med tre våningsplan om 1 100 kvm vardera. 

– Huset kommer att byggas med glasfasader, atriumgård och parkeringsgarage. I och med att det byggs i en parkmiljö finns grönområden runt knuten, samtidigt som det bara är en kilometer till södra station. Det är ett kontorshus utanför city, men ändå centralt, säger Nicklas Westberg, Affärsområdeschef, Castellum Örebro. 

Trekantiga huset ligger bredvid Gustavsvik, Örebros största fritidsanläggning, varför man som hyresgäst i det nya kontorshuset har nära till både bad och gym.

– Inom tio minuters gångavstånd finns också en golfbana för den som vill slå några hål på lunchen eller efter jobbet.

nytt projekt för castellum

Projekt Trekantiga huset är ett nytt projekt för Castellum men är i mångt och mycket redan utformat. Det som återstår är i princip bara själva byggandet. 

– Vi har byggt ett nytt hus i Drottningparken inte långt därifrån så vi vet att intresset är stort. I Örebro, liksom i många städer, finns efterfrågan på kontor, och Trekantiga huset ligger så centralt som det kan bli.

Castellum ser att både tre och fyra hyresgäster kan rymmas på ett våningsplan.

– Men det är också möjligt att vi får en större hyresgäst per våningsplan. Jag gissar att vi kan få mellan tre och tio hyresgäster i huset när det står klart, säger Nicklas Westberg. 

Han tillägger att Trekantiga huset med dess läge passar väl in i Castellums bestånd.


100 procents vakans idag

Då projektet är i sin linda är ännu ingen hyresgäst kontrakterad, berättar Nicklas Westberg.

– När första spadtaget tas beror på när vi har första kontrakterade hyresgästen. Castellum bygger inte på spekulation utan vill ha hyresgäster klara först. Jag skulle dock tro att vi kan börja bygga i slutet av året. Kommer vi igång som vi hoppas och tror kan inflyttning ske runt årsskiftet 2019/2020. 

Pernilla Gilbert

Kommunikatör

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.