Nytt kontorshus till Aspholmen

4 oktober 2022

Bravida expanderar och omlokaliserar sin verksamhet i Örebro till nya, större och modernare lokaler. Castellum uppför ett nytt kontorshus på Aspholmen som ska stå klart hösten 2023 med Bravida som hyresgäst.

Bild: Pixabay
Bild: Pixabay7

Castellum kommer att uppföra ett nytt kontorshus på Aspholmen med Bravida som hyresgäst. Bravida expanderar sin verksamhet i Örebro och flyttar till Aspholmen, som är ett av Örebros snabbast växande områden. Det nya huset blir totalt ca 3 000 kvadratmeter i tre våningsplan och kommer till största delen bestå av kontor men inrymmer även personalytor och varmlager. Till detta byggs även en separat byggnad för kallager om 300 kvadratmeter.

Bravida blir inte bara hyresgäst utan de utför på uppdrag av Castellum även alla tekniska installationer i det nya huset. Byggnaden kommer bland annat att få bergvärme, solceller och beräknas certifieras enligt miljöbyggnad Guld vilket säkerställer att energianvändning, innemiljö och material håller en hög miljöstandard och är bra både för miljön och personerna som ska arbeta i lokalerna.

–Vi har tecknat ett 10 årigt hyreskontrakt med Bravida och är glada över att Bravida valt att utveckla sin verksamhet i Örebro tillsammans med oss, säger Erik Nilsson, projektledare på Castellum AB. 

– Vi på Bravida i Örebro ser verkligen fram emot att kunna flytta in i de nya och fräscha lokalerna. Det känns extra roligt att vi kunnat vara delaktiga i designen av lokalerna och installera våra energieffektiva helhetslösningar i byggnaden, säger avdelningschef Torbjörn Fagerberg på Bravida EL i Örebro.

Pernilla Gilbert

Kommunikatör

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.