En klassiker renoveras

9 maj 2023

I Hindås, strax utanför Göteborg ska hotellet Hjortviken förvandlas till ESS Groups tolfte destination.

Hjortviken webb.jpg
BR Bygg ska renovera och bygga ut Hjortviken för ESS Group.

I Hindås, strax utanför Göteborg ska hotellet Hjortviken förvandlas till ESS Groups tolfte destination. Uppdraget är en totalentreprenad med BRA Mark som markentreprenör och BRA Teknik som huvudkonstruktör. 

Hjortviken har en spännande historia som sträcker sig tillbaka till tidigt 1900-tal och har huserat såväl kungligheter som det brasilianska landslaget under fotbolls-VM 1958. Den övergripande ambitionen med projektet är att skapa en plats med upplevelser, pooler, mat, möten, dryck, sport, musik och natur.

Hotellet kommer bli ännu vackrare och en plats som vi hoppas ska få såväl våra viktiga grannar och människor i vårt närområde, alla i Sverige men också gäster från övriga världen att vilja besöka.

Hjortviken kommer att genomgå en komplett renovering och tillbyggnad. Fastigheten omfattar idag 88 rum, en restaurang och konferensytor som ska renoveras. 88 hotellrum ska bli 150 med tillhörande restaurang, relaxavdelning, pool club och padelbanor. Projektet sker i samverkan och omfattar en total yta motsvarande cirka 10 000 kvadratmeter.

- Nu bygger vi vidare på ett långt samarbete med ESS Group och ser fram emot att bidra till att förverkliga de stora ambitionerna av Hjortviken. Det känns fantastiskt roligt att i samverkan skapa förutsättningar för att skriva ett nytt kapitel i Hjortvikens historia, säger Magnus Andersson, VD på BRA Bygg.

Vid färdigställande förväntas Hjortviken välkomna upp emot 150 nya medarbetare.

- Hotellet kommer bli ännu vackrare och en plats som vi hoppas ska få såväl våra viktiga grannar och människor i vårt närområde, alla i Sverige men också gäster från övriga världen att vilja besöka. När vi skapar resortdestinationer gör vi det på platser som vi blir förälskade i, och det har vi verkligen blivit när det kommer till Hjortviken. Storleken på den här satsningen gör att vi nu utformar en destination där vi tror att man behöver stanna mer än ett dygn för att uppleva hela resorten, och vilja komma tillbaka till ofta, säger Jonas Stenberg, VD på ESS Group.

Byggnadsarbetet är redan igång och hotellet beräknas stå klar under fjärde kvartalet 2024. 

Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.