Veckans tips:

26 januari 2018

Letar du nytt läge för din lagerlokal är det extra viktigt att vara ute i god tid för att kunna välja bland så många alternativ som möjligt.

Prologis.jpg
Bild: Prologis

Det första man måste tänka på när man börjar leta nya lagerytor är om man vill satsa på just nyproduktion eller bara titta på befintliga lokaler. Allt handlar om tidsaspekten, det gäller att börja söka i rätt tid så att man inte målar in sig i ett hörn. De flesta söker lokaler med hyfsat kort varsel med en framförhållning på sex-nio månader och vill skriva kortare avtal, på tre-fem år. De två parametrarna klaffar inte med nyproduktion.

Kan du inte vänta eller om du inte kan skriva ett längre avtal, då är det befintligtmarknaden som gäller. Vill du titta på nyproduktion däremot ska du börja titta två år innan. Så egentligen ska alla börja titta cirka två år innan så att de kan sondera terrängen och värdera om de kanske kan ta på sig ett nyproduktionskontrakt. Annars riskerar man att hamna i en situation där man bara har befintligt att välja på eller förlänga sitt befintligt avtal.

Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.