Kontor i Kongahälla Center

25 december 2018

Nästa år invigs Kongahälla Center, Kungälvs efterlängtade nya köpcentrum om totalt 39 000 kvm. I slutet av mars slår Kongahälla Center upp dörrarna till 100 butiker, restauranger och annan service men i huset finns också lediga kontorsytor. Och ett nytt kontorshus planeras alldeles bredvid.

Kontor Kongahälla_Bild  Arkitektbyrån Design.jpg
Bild: Arkitektbyrån Design

Totalt rör det sig om 3 800 kvm varav 1 700 kvm i ett plan fortfarande är vakanta. Till hösten kan även kontorshyresgästerna flytta in. 

-  Vi ser inga begränsningar i vilka företag som kan sitta här, dock bygger vi gärna ett kluster med småföretagare tillsammans med kringtjänster som bank och redovisning etc, förklarar Erik Fischer, VD Adapta Fastigheter AB. Här finns också möjlighet att hyra förråd/mindre lager i garaget.

Kongahälla KontorsCenter

Klart är att en bankverksamhet flyttar in men det har också gjorts plats för flexibla arbetsplatser i form av Kongahälla KontorsCenter. 

- Här kan man flytta in redan till senvåren och som företag abonnera på olika typer av kontorslösningar. Man kan hyra en fast plats i ett kontorslandskap eller hyra ett eget kontorsrum. Dessutom får man tillgång till loungeytor, en reception, wifi, konferens, kopiering, lunchrum med mera. Många fördelar

En av de stora fördelarna med Kongahälla Center är läget. Något som givetvis även gynnar de blivande kontorshyresgästerna.  


Alldeles bredvid, vid det nya resecentrumet, vill vi bygga ett hus om cirka 3 500 kvm uthyrningsbar yta.


- Fördelarna med läget är uppenbara, konstaterar Erik Fischer. E6 med avfart leder direkt till varmgaraget, Kungälvs Resecentrum ligger på gaveln och det finns15 matställen och all tänkbar service på plats. Dessutom Nordic Wellness, vårdcentral, Systembolag, apotek och en mängd butiker. Och det är bara 15 minuter till Göteborg.

Planer på nytt kontorshus

Alldeles bredvid Kongahälla Center planerar Adapta Fastigheter redan nu för fler kontorsytor i ett separat kontorshus. 

- Alldeles bredvid, vid det nya resecentrumet, vill vi bygga ett hus om cirka 3 500 kvm uthyrningsbar yta. Troligtvis drar vi igång byggnationen till hösten. Vi har redan en första hyresgäst klar som tar cirka 600 kvm på halva plan ett och hela första våningen. Övriga ytor är fortfarande tillgängliga, berättar Erik Fischer avslutningsvis. 

Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.