Rollsbo blir större

10 maj 2019

Industriområdet Rollsbo Västerhöjd i norra Rollsbo har planerats sedan 2014 och nu ska förslaget till detaljplan ställas ut på granskning innan planen kan antas. Ett helt nytt område om 350 000 kvm ska byggas och en av aktörerna är Ytterbygg som har 180 000 kvm. Arbetet startar våren 2019.

- Det här är en långsiktig satsning som jag verkligen ser fram mot. Området är stort och vi kommer kunna erbjuda både större och mindre fastigheter. Vi kan redan från början se till att lokalerna är flexibla och att området är attraktivt och säkert, berättar Mats Berntsson VD på Ytterbygg.

Vi planerar att starta bygga för våra hyresgäster i början av 2021.

Totalt är området 350 000 kvm varav Ytterbygg har 180 000 kvm. Bokab kommer sälja sin del av området som tomter. Detaljplanen ställs ut till granskning under maj och beräknas antas januari  2020. Efter det tar det 1 till 1,5 år att plana ut tomterna och bygga ut vägar, vatten och avlopp. Det innebär att vi planerar starta att bygga för våra hyresgäster i början av 2021.

Rollsbo Västerhöjd byggs på berg och eftersom Göteborg är byggt på lera är den typen av lokaler sällsynta här.

- Det är bra att bygga på berg. Området passar för tunga verksamheter och transporter eftersom marken verkligen blir stabil. Närheten till E6 gör att våra kunder kan skapa en effektiv logistik. Det här är gör att våra kunder ska kunna fokusera på sin verksamhet istället för på lokalen, avslutar Mats Berntsson.

Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.