Det surrar kring Bigården

11 september 2018

Kungälvs populäraste industriområde, Rollsbo, växer så det knakar. I dag finns 400 företag etablerade här och nu vill Hantverkslokaler göra plats för fler. På en tomt, precis vid infarten till området, planerar man för projekt Bigården, en kontors- och handelsbyggnad på sammanlagt 4 400 kvm.

Rollsbo är i dag Kungälvs största verksamhetsområde med en fin blandning av både handel, kontor och service. Och olikt många andra industriområden förekommer det stor aktivitet i Rollsbo. Hit kommer många leverantörer, hantverkare och kunder varje dag, både med bil och buss. 

Både bottenplan och plan två, som är 2 200 kvm vardera, kan delas upp för fler hyresgäster. 


Inriktning sällanköpshandel

Och alla passerar tomten som Hantverkslokaler nu vill exploatera. Projekt Bigården ligger längs Rollsbovägen, precis i anslutning till E6.

- Läget är väldigt intressant, tycker Viktor Åhsberg, Projektledare, Hantverkslokaler. Tomten är egentligen detaljplanerad för kontor men alldeles nyligen fick vi klartecken från kommunen att även få inkorporera sällanköpshandel. En inriktning som känns ganska självklar. Tvärs över gatan ligger Byggmax och Jula, några meter bort på samma gata har vi Ahlsell och Jysk är på ingång. Även Bilia är en dragare. Med projekt Bigården ser vi en attraktiv möjlighet för bolag att hitta korsbefruktningar med de handelskluster som redan börjat ta form här i Rollsbo. Ett kluster som alltså inte alls kommer att konkurrera med Kongahälla utan som mer inriktar sig mot business to business. 


Flexibelt för fler

Projekt Bigården blir en byggnad på sammanlagt 4 400 kvm och kommer att rymma en-tre butiker för sällanköpshandel, alternativt showroom, i bottenplan medan det på plan två planeras för kontor. Och givetvis finns det alla möjligheter till flexibilitet. 

- Både bottenplan och plan två, som är 2 200 kvm vardera, kan delas upp för fler hyresgäster. Allt handlar om hur efterfrågan ser ut men vi vill vara väldigt flexibla, förklarar Viktor Åhsberg.

Perfekt att kombinera

Ett preliminärt bygglov kommer snart att skickas in, därefter satsar Hantverkslokaler på att kontraktera åtminstone en hyresgäst innan spaden sätts i backen. 

- Vi har precis börjat marknadsföra projektet och kontakta potentiella hyresgäster. Så fort vi kan skriva ett första avtal gör vi de justeringar som behövs i bygglovet och därefter planerar vi för en byggtid på cirka 1,5 år.

Fokus kommer att ligga på att färdigställa plan ett, där den första hyresgästen är tänkt att etablera sig. Därefter byggs plan två allt eftersom och förbereds för övriga hyregäster. 

- Alla ytor ska självklart kunna anpassas efter kundernas önskemål. Vi ser också gärna någon som kan dra fördel av att kombinera handelsytor med ett kontor/lager på plan två. Det hade varit perfekt, avslutar Viktor Åhsberg. 

Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.