Här ligger bästa affärshotellet

18 september 2023

När affärstidningen för rese- och turistnäringen Travel News, under måndagen delade ut priser på Travel News business forum i Göteborg prisades Scandic Göteborg Central, som bästa affärshotell. Hotellet, som har haft öppet i drygt ett år har redan stått värd för flertalet av stadens stora möten.

Scandic Göteborg Central öppnade dörrarna i juni 2022 och har i de 19 mötesrummen och den 812 kvadratmeter stora eventlokalen The Grand Container, arrangerat alltifrån större tillställningar som konserter, utställningar, föreläsningar, nätverksträffar och banketter till små intima möten och hybridmöten. Nu tilldelas hotellet priset för bästa affärshotell i Göteborg.


Exempelvis lyftes för ett par veckor sedan en bil upp på vår takbar Above med lyftkran som en del i ett möte.

- Att vinna pris för bästa affärshotell är ett fint kvitto på att vårt gemensamma, dagliga arbete märks och uppskattas. Jag är mycket stolt över alla mina servicestjärnor på hotellet och imponerad över hur vi tillsammans levererar bra gästupplevelser i olika mötessammanhang, oavsett om det är 1 000 konsertgäster under Way Out West, ett styrelsemöte eller de mellanstora konferenserna med 50–300 deltagare, säger Linda Abrahamsson, hotelldirektör på Scandic Göteborg Central.


Scandic Göteborg Central ligger med sitt strategiska läge i Älvstaden och fem minuters promenad till Göteborgs centralstation lättillgängligt för inresande hotell- och mötesgäster. Genom sitt breda mötesutbud, stora mat- och dryckesytor samt takbaren och restaurangen Above, kan hotellet skräddarsy event för alla typer av gäster och målgrupper.


- Efter ett år av drift kan vi konstatera att det finns ett stort intresse att mötas på Scandic Göteborg Central. Hotellet attraherar inte bara göteborgaren utan vi ser även en mängd internationella mötesgäster. Möjligheten att husera unika möten ligger till grund för det stora intresset. Exempelvis lyftes för ett par veckor sedan en bil upp på vår takbar Above med lyftkran som en del i ett möte, det var en häftig syn, säger Kristian Andreasson, distriktdirektör Scandic i västra Sverige.


Travel News: Scandic Göteborg Central är stadens största och maffigaste hotell med sina 451 rum. En borg av glas precis vid den nya bron med magisk utsikt över älven och staden. Och precis som alltid på Scandic är detta en servicemaskin som aldrig glömmer bort att ett leende ofta är det bästa sättet att börja lösa ett problem. Fräscht, snyggt och modernt är tredje adjektiv som hör hemma på detta ganska nyöppnade hotell.

Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.