1 000 kvm ledigt i landmärke

16 april 2018

I Arenastaden i Växjö trängs en mängd olika sportanläggningar med varandra. Området är välbesökt och hjärtat i Växjös föreningsliv. Här spelar Växjö Lakers och dessutom det legendariska fotbollslaget Öster sina hemmamatcher. Snart öppnar områdets nya profilbyggnad, som kommer att sticka ut rejält, dörrarna för sina hyresgäster. Men fortfarande finns det chans att hyra in sig då 1 000 kvm står lediga.

Icon.jpg
Icon, en ny profilbyggnad i Växjö. Illustration: Semrén & Månsson

Växjös nya landmärke Icon Växjö innehåller totalt 37 000 kvadratmeter i 20 våningar. Det är arkitektkontoret Semrén & Månsson som ritat byggnaden och den ägs av APP Properties.

- Det har varit en härlig utmaning att skapa en fastighet som tillför nya funktioner till området samtidigt som den blir en symbol för framtidstron i Växjö, säger den ansvarige arkitekten Magnus Månsson. Målet har varit att skapa ett hus som lever under stora delar av dygnet och som kan samla människor. 

Icons exteriör kommer präglas av den 20 våningar höga delen och de ränder som sveper runt fastighetens fasader och skapar liv. Den inrymmer hotell med 240 bäddar, kafé, restaurang, skybar, pool med relax- och spaavdelning, gym, bowlingarena, 226 bostäder, 5 000 kvadratmeter kontor samt gymnasieskola för 500 elever. 

Icon Växjö beräknas stå klart under mitten av 2018 och just nu står endast 1 000 kvm kontor och nio lägenheter lediga. Sedan tidigare står det klart att Play’n GO hyr 1 000 kvm, Sigma Technology 400 kvm, Nordea 700 kvm, EY 600 kvm och APP 600 kvm. Nyligen stod det även klart att Prefabsystem Syd väljer att placera sitt huvudkontor i byggnaden genom att hyra 200 kvm.

Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.