WeXO är det småländska Silicon Valley

11 september 2018

Tillsammans med Visma planerar Castellum att skapa en samlingsplats för it-utveckling och innovation i Växjö. Det nya huset blir i första hand ett community där nätverkande och idéspridning står i centrum.

Bild: Pixabay
Bild: PIxabay

Projektet har fått namnet WeXO, en passning till kortformen av Växjö, där We står för den kreativa och innovativa samverkan som ska genomsyra huset. Målet är att stärka Växjös position som it-stad och underlätta rekrytering.Med över 800 it-bolag och 5000 IT-relaterade jobb är Växjö idag ett digitalt och tekniskt kunskapskluster, även sett ur ett globalt perspektiv. 
Växjö är ett starkt it-fäste och it-sektorn en av de största näringarna. Genom att flytta fram Växjös position som it-stad ska underlättas rekrytering i branschen. Men även skapa en plats för framtida tillväxt och innovation, där många företag och entreprenörer involveras.WeXO blir inte bara ett hus eller en plats, det blir ett community som underlättar nätverkande, idéspridning och kunskapsutbyte. Målgruppen är kunskapsintensiva tech-bolag som ser värdet i att dela med sig av kunskap och utbyta idéer med andra företag. Såväl det nystartade lilla företaget, som större etablerade bolag kan utvecklas i den här miljön. Det är en strategisk satsning som befäster Växjös starka position inom it och den digitala sektorn.

- Vi behöver skapa en arbetsplats som tar höjd för möjligheterna, utmaningarna och 2020-talet. Ett hus som omfamnar digital teknik, en mötesplats som skapar maximal möjlighet till samverkan, idéinflöde och samskapande. Vi tror att det är framtiden för de absolut mest framgångsrika företagen, att man inte står ensam utan samarbetar över branschområden, domänområden och andra gränser, säger Daniel de Sousa, vd på Visma Spcs.

Pernilla Gilbert

Kommunikatör

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.