Klart med bygglov för WeXO

9 september 2019

Nu är det klart att Växjös satsning på digital innovation, WeXO, får bygglov. Nyligen fick projektet grönt ljus i byggnadsnämnden.

Bild: Tengboms
Bild: Tengboms

Huset kommer att bli totalt 16 000 kvadratmeter stort och 65 meter högt. Första spadtaget till bygget tas senare under hösten 2019 och inflyttningen är planerad till våren 2021.

– Det är ett efterlängtat besked och det känns skönt att ha den pusselbiten på plats så att vi kan ta nästa steg i projektet, säger Jenny Rungegård, affärsområdeschef på Castellum i Växjö, till Svenskbyggtidning.se.

WeXO blir inte bara ett hus eller en plats, det blir ett community som underlättar nätverkande, idéspridning och kunskapsutbyte. Målgruppen är kunskapsintensiva tech-bolag som ser värdet i att dela med sig av kunskap och utbyta idéer med andra företag. Såväl det nystartade lilla företaget, som större etablerade bolag kan utvecklas i den här miljön. Det är en strategisk satsning som befäster Växjös starka position inom it och den digitala sektorn.

– Vi behöver skapa en arbetsplats som tar höjd för möjligheterna, utmaningarna och 2020-talet. Ett hus som omfamnar digital teknik, en mötesplats som skapar maximal möjlighet till samverkan, idéinflöde och samskapande. Vi tror att det är framtiden för de absolut mest framgångsrika företagen, att man inte står ensam utan samarbetar över branschområden, domänområden och andra gränser, har Daniel de Sousa, vd på Visma Spcs, sagt i ett tidigare pressmeddelande. 

Pernilla Gilbert

Kommunikatör

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.