Wihlborgs erbjuder 1 900 nya kvm i Lund

17 april 2018

Nyligen förvärvade Wihlborgs två fastigheter i Lund. Det handlar om förvaltningsfastigheten Raffinaderiet 3 och projektfastigheten Raffinaderiet 5. Båda ligger strax norr om Wihlborgs pågående kontorsprojekt Posthornet intill Lunds centralstation.

Louise Ahnelöv, fastighetschef på Wihlborgs fastigheter berättar att man genom förvärven av Raffinaderiet 3 och 5 ytterligare stärker sin position i centrala Lund.

– Ett av våra fokusområden är de centrala delarna av Lund. Båda dessa fastigheter som vi nyligen förvärvat har ett strategiskt bra läge, säger hon.

Rickard Berlin, Projektledare på Wihlborgs tillägger:

– Vi kan erbjuda olika typer av lokaler i just de centrala delarna av Lund, vilket betyder mycket för oss då efterfrågan på moderna kontorslokaler i centrala Lund är stark. I kontorshuset Sockerbiten, som vi bygger på fastigheten Raffinaderiet 5, kan vi erbjuda mindre, nyproducerade kontorslokaler vilket är det optimala för växande och mellanstora företag.


Louise Ahnelöv, Fastighetschef,  & Rickard Berlin, Projektledare, Wihlborgs

1 900 kvm vakans inflytt 2019

Förvaltningsfastigheten Raffinaderiet 3 omfattar ca 4 900 kvm och är i princip helt uthyrd. 

– Kontorshuset Sockerbiten omfattar 1 900 kvm LOA och byggs just nu. Fastighetens tidigare ägare bygger klart den åt oss och den beräknas vara inflyttningsklar under Q4 2019, säger Rickard Berlin.

Flexibla lokaler

Då Sockerbiten ännu inte är färdigbyggd finns goda möjligheter att vara med och utforma sin lokal.

– Hur mycket hyresgästen själv kan utforma lokalen beror givetvis på när i processen de kommer in. Vi planerar för toalett, pentry etc men resten av lokalutformningen finns det goda möjligheter att som hyresgäst själv påverka. Husets installationer av värme etc är byggt för flexibla och funktionella lösningar, säger Rickard Berlin.

Fastigheten består av sex våningsplan, där de två i bottenplan är aningen mindre än övriga.

– Våningsplanen är ca 350 kvm vardera, medan de två nedersta planen är något mindre, berättar Louise Ahnelöv.

Intresset för lokalerna har visat sig stort trots att Wihlborgs inte hunnit kommunicera fastigheten i större omfattning ännu. Mer information hittar du på Wihlborgs projektsida.

Hela intervjun med Louise Ahnelöv och Rickard Berlin kan du läsa i Magasinet Lokalguiden med utgivning v 16.
Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.