Växer i anrika lokaler

17 oktober 2023

Lundabolaget Parkster har tecknat hyresavtal med Stena Fastigheter på Apotekaren 12 i centrala Lund om ca 900 kvm. Avtalet tecknades i juli men lokalerna ska anpassas för den nya verksamheten och Parkster beräknas flytta in under Q2 2024.

stena webb.jpg
Bild: Stena Fastigheter

Parkster är ett av Sveriges ledande företag inom betalappar för parkeringslösningar. Bolaget startades i Lund av entreprenören Henrik Hallgren som tröttnade på att få p-böter.


– Vi är mycket glada att ett innovativt Lundabolag som Parkster väljer att stanna kvar i city vilket krävs för att bibehålla en levande stadskärna. Vi ser fram emot att i nära dialog med kunden skapa ett riktigt trivsamt kontor med en ny entré ut mot Kyrkogatan, säger Kasia Ljungberg, kommersiell fastighetschef Stena Fastigheter Malmö.


Parkster är på en ordentlig tillväxtresa och i juni i somras sprängde bolaget miljardvallen. För att rymmas har man letat efter nya kontorslokaler och valet föll på de historiska banklokalerna på Lilla Fiskaregatan 2 i Lund.


Totalt hyr Parkster 704 kvm kontor och 178 kvm källarlokaler. Fastigheten är certifierad enligt miljömärkningen LEED Gold. Genom varsam renovering kommer Stena Fastigheter tillsammans med Parkster skapa ett stort, modernt och flexibelt kontor.


– Det är ett fantastiskt hus vi flyttar in i med toppläge mitt i centrum, säger Lars Andersson, vd för Parkster.


Fastigheten Apotekaren 12 bär med sig en historia från 1911 då den majestätiska tegelbyggnaden uppfördes. Det var den tidigare hyresgästen SEB som byggde huset för deras ändamål och lokalerna rymmer därför gamla bankvalv med mera.

Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.