Tecken på en bra arbetsplats

17 maj 2019

Redan på en anställningsintervju kan du pejla läget och ta reda på om företaget kommer att bli en bra arbetsplats för dig. Lär dig känna igen sju tecken.

Bild: Pixabay

1. Den som håller i intervjun ger dig en tydlig arbetsbeskrivning av tjänsten du söker, vad din roll i företaget blir. 

2. Du tas emot på ett trevligt sätt, underskatta aldrig det första intrycket. På en bra arbetsplats finns det stor chans att andra medarbetare som går förbi hälsar och välkomnar dig.

3. Företaget har tydliga värderingar som de anställda kan samlas kring och som du själv kan ta ställning till. 

4. En riktigt bra arbetsplats bjuder ofta in någon eller några som har en tjänst liknande den du söker vid något tillfälle i anställningsprocessen.

5. Du gillar chefen och kan tänka dig att träffa honom eller henne fem dagar i veckan.  Försök ta reda på tillräckligt mycket om personen för att kunna svara på frågan ”Vill jag ha den här personen som chef?”.

6. Företaget erbjuder bra förmåner.  Om ett företag exempelvis kan visa dig att de har en bra sjuklöns- och pensionspolicy är det ett plus som du ska ha i åtanke. Och om de anställda även erbjuds förmåner inom hälsa är det också ett tecken på att arbetsgivaren är mån om att de anställda mår bra.  

7. Du får se en positiv medarbetarundersökning som garanterat ger dig en inblick i företaget och hjälper dig att bestämma om du vill jobba där eller inte.   

Källa: Metro har intervjuat Maria Grudén är vd på Great place to work som varje år utser Sveriges bästa arbetsplatser. 

Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.