Stendörren lanserar grön logistikhub

5 januari 2018

Stendörren utvecklar ett nytt logistikcenter i Upplands-Bro, tidigare kallat Stockholm Väst Logistik. Nu byter man namn till GreenHub Bro.

Stendörren Stockholm Väst Logistik.jpg
Stendörren lanserar GreenHub Bro, en grön logistikhub. Foto: Stendörren

GreenHub Bro är namnet på det nya logistikcentret i Upplands-Bro som Stendörren utvecklar, tidigare under namnet Stockholm Väst Logistik. Området är beläget endast 25 minuter med bil från Stockholm City, intill Enköpingsvägen i Upplands-Bro, och har egen järnvägsanslutning till stambanan, pendeltåg i närheten och direkt anslutning till E18 via den nya motorvägspåfarten Kockbacka som öppnar sommaren 2018.

Ca 1 400 000 kvm mark

I GreenHub Bro finns sedan tidigare Coops centrallager för kolonialvaror. Nyligen har även företaget Dahl tecknat hyresavtal som avser deras framtida centrallager. GreenHub Bro omfattar cirka 1 400 000 kvadratmeter mark med möjlighet att bygga upp till 400 000 kvadratmeter lokalyta i byggnadsstorlekar från 5 000 till 100 000 kvadratmeter.

Arbetet är i full gång med att utveckla serviceutbudet för att göra området bekvämt och attraktivt för alla som ska arbeta här.

- Med GreenHub Bro vill vi skapa en modern och hållbar arbetsplats för tusentals personer som möter framtidens krav på miljövänliga och flexibla logistiklösningar samtidigt som konsumenternas krav på snabba leveranser kan tillgodoses, säger Fredrik Brodin, vd på Stendörren Fastigheter.

Stendörrens första logistikcenter

GreenHub Bro är det första logistikcentret som Stendörren lanserar. I framtiden finns möjlighet att lansera logistikhubbar på fler platser i landet. Uthyrningsarbetet sker i samarbete med Nordier Property Advisors.


Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.