Sju synder på mötet

21 februari 2020

Möten – de flesta fasar den fast de är en del av kontorsjobb. Sajten kontorsliv.se har listat sju saker du absolut inte får göra på mötet.

Foto: Pixabay

Stirra ner i mobilen

Ingenting säger ”Jag är irriterande” mer än att swajpa på mobilen och sms:a under mötet. Du kanske tror att du kan surfa och följa vad som sägs samtidigt. Men. Du. Kan. Inte. Alla fattar att du inte är där, utan förmodligen på något privat ställe. Faktum är att telefonen inte ens ska ligga på bordet (och surra). Lämna den på ditt skrivbord och håll tanken klistrad vid det du borde. Instagram-notiserna väntar på dig sen.

Kalla till möten som borde ha varit ett mejl

Känslan när alla försöker överleva ännu ett möte som enkelt kunde ha skrivits ner i tre korta punkter och skickats till inkorgen. Slösa inte bort 30 minuter av andras jobbliv helt i onödan. Vi har alla tillräckligt att göra utan att tvingas springa på fluffmöten.

Ställa frågor bara för att höra din egen röst

Varje arbetsplats har en person som bara inte kan motstå impulsen att sträcka upp handen i etern och sända ut sin röst över massorna med hopplösa frågor. Varje, j#@la möte. Om din fråga innehåller ordet ”jag”, behöver verkligen alla andra höra svaret?

Att zooma ut och sen tvinga folk att repetera sig 

Det är okej. Alla gör det. Efter lunch, i ett varmt konferensrum. Försvinner bort i tankarna en stund. Men gör inte saken värre genom att be alla ta om vad de redan sagt, bara för att du spelade upp gårdagens avsnitt av Game of thrones i huvudet i stället för att lyssna.

Ta med lunchen till ett inte-lunchmöte

Det kvittar hur hungrig du är. Om inte mötet är flaggat som ett ta-med-din-lunch-tillfälle är det bara att lämna den ljuvt doftade take away-lådan på skrivbordet. (Bredvid telefonen.) Ingen vill försöka hålla ett möte hypnotiserad av ditt tuggande.

Hoppa på sidospår

Nope, det är inte läge att ”bara berätta” hur du råkade gå rakt in i en sexshop på lunchen, eller att du budar på en lägenhet med takstukatur. Inklusive bildvisning. Det är helt enkelt oförskämt att dra roliga sidostorys när ditt team försöker skotta sig igenom mötet.

Starta en förolämpningsfajt

När tålamodet är minimalt och stressen hög, när du vill le men samtidigt gråta kan en oproffsig kommentar slinka ut. ”Din idé är idiotisk.” Eller ännu slabbigare, en CV-match: ”Jag har jobbat 13 år mer än du inom …” Stämningen i rummet: pinsam. Oavsett hur irriterande dina kollegor är, undvik alla former av käbbel. Speciellt om du vill fortsätta gå på företagets möten.

Källa: Kontorsliv.se

Yousef Boussir

Redaktör/reporter

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.