Ny satsning för hantverkare

8 april 2020

Hantverkshuset är en ny satsning som ska bli en inspirerande och affärsdriven arbetsplats för hantverksföretagare. Verksamheten kommer att etableras på Slakthusområdet i Göteborg. I Hantverkshuset kommer det att finnas gemensam verkstad, showroom, utställning och möjlighet att exponera och sälja sina produkter.

hantverkare.jpg
Bild: Pixabay

Visionen är att Hantverkshuset ska bli ett nationellt föredöme för utveckling, marknadsföring och spridning av hantverk och på sikt växa och inkludera fler branscher. Hantverkshuset ska bli ett kompetenscenter för utbildning och utveckling inom hantverksyrken och samarbeten över gränser kommer att utvecklas. Satsningar kommer att göras med lärlingar och praktikanter för att hitta nya och effektiva former. Hantverkshuset ska bli ett led i att visa för omvärlden kvaliteten och betydelsen av ett riktigt fint hantverk och höja statusen på yrket.


Till en början kommer cirka 10 hantverksföretagare få möjligheten att driva sin verksamhet i en kreativ och spännande miljö. Företagen kommer att få möjlighet till affärsutveckling, samarbeten över yrkesgränserna och stöd i försäljning och marknadsföring. Planerad start för inflyttning är nu i vår och sommar. 

Läs mer här

Källa: Företagarna


Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.