Ny etablering till Kungsbacka

16 juni 2020

Det nya verksamhetsområdet Duvehed i Fjärås lockar fler etableringar. Kungsbacka kommun välkomnar nu M&P Paint and Coatings AB som flyttar sin verksamhet från Högsbo i Göteborg för att fortsätta växa i Kungsbacka.

M&P Paint.
– Vi är glada och förväntansfulla över att få möjlighet att växa i Kungsbacka, säger Magnus Lönegren, VD på M&P Paint and Coatings AB. Bild: Kungsbacka kommun

Företaget är i dag verksamma med kontor, lager och tillverkning i Högsbo industriområde i Göteborg. De har letat ny tomt för den fortsatta expansionen och landar nu verksamheten på Duvehed i Fjärås.

– Jag upplever Kungsbacka som en expansiv kommun, en attraktiv plats att både bo, besöka och verka i. Vi har under en tid sökt efter mark och det är glädjande att vi nu har hittat en lösning som möjliggör en fortsatt utveckling. Vi är glada och förväntansfulla över att få möjlighet att växa i Kungsbacka, säger Magnus Lönegren, VD på M&P.

Brett produktsortiment

M&P Paint and Coatings tillhandahåller ett brett produktsortiment inom färg och ytbehandling, rengöring och olika måleriverktyg. Sedan starten 1996 har de riktat in sig på högkvalitativa produkter som är lätta att använda, både som professionell hantverkare eller ambitiös amatör.

– Vi välkomnar M&P Paint and Coatings AB in på Duvehed och kommer göra vårt yttersta för att de liksom övriga företag ska få en så smidig etablering som möjligt, säger Hans Forsberg, kommunstyrelsens ordförande.

Bra läge nära E6:an

Duvehed är ett område i Fjärås med ett bra läge vid E6:an, sju minuter in till Kungsbacka stad och 20 min från Göteborg. Området möjliggör både mindre och större etableringar.

– Duvehed är ett område vi tror mycket på. Vi kan erbjuda fler företag i kommunen som idag är trångbodda möjlighet till expansion. Med tanke på att det just nu är ont om verksamhetsmark i Göteborgsregionen skapar vi också möjlighet för företag i regionen och i landet att expandera sin verksamhet här, avslutar Elinor Filipsson näringslivschef.

Pernilla Gilbert

Kommunikatör

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.