Mölndals innerstad planerar för mer

13 mars 2018

Mölndals innerstad förvandlas just nu och arbetet har kommit halvvägs. Bibliotek, kontors- och butiksytor, bostäder och en helt ny galleria står på agendan. En del ytor är redan invigda, andra är på gång. Parallellt med all utbyggnad pågår dessutom planarbetet för den vidare utvecklingen. Ytterligare handel och kontorslokaler planeras alldeles invid knutpunkten, mitt emot Essity-huset.

Omvandlingen av Mölndals innerstad pågår enligt plan. Projektet som innebär helt nya kvarter med bostäder, handel och kontor samt en rejäl upprustning av gator, parker och torg är nu klart till hälften. I december 2017 slogs portarna upp till Mölndals nya stadsbibliotek, något som varit efterlängtat av många under en längre tid. I slutet av februari 2018 kommer även Ulla Jacobssons plats precis utanför biblioteket att stå färdigt.


Den 1 mars påbörjades bygget av den andra tilltänkta mötesplatsen då Mölndals torg förvandlas till en byggarbetsplats för att kunna stå klar i september 2018 då den nya gallerian öppnar. 

Parallellt med all utbyggnad pågår dessutom planarbetet för vidare utveckling av innerstaden och stadshusparken. Mölndals innerstad består av totalt fem detaljplaner och just nu är det den fjärde detaljplanen för kvarteret Kungsfisken som bearbetas för att förhoppningsvis kunna gå till samråd senare i vår. Det blir ett kvarter med ytterligare handel och kontorslokaler alldeles invid knutpunkten, mitt emot Essity-huset.

Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.