Lampan som renar

24 juni 2021

Virus, bakterier, mögel, skadliga sporer och patogener på ytor kan desinficeras snabbt och effektivt med UV-C-bordslampan från Philips. Att desinficera med UV-C-belysning är betydligt mer miljövänligt än att använda kemikalier eller lösningar.

lampa.jpg
Bild: Philips
  • Lätt att använda tack vare tydlig märkning och röstvägledning.
  • Extra skydd för människor och djur genom rörelsesensor och timer.
  • Speciell produktdesign i ett metallhölje för effektiv desinfektion.

 Med UV-C-lampan från Philips utökar Conrad sitt produktsortiment inom skydds- och hygienartiklar, där även desinfektionsmedel, munskydd och ansiktsmasker (FFP2) och skyddsväggar erbjuds. Detta och annat relevant B2B-sortiment finns bland de fler än 750 000 produkter på Conrad Sourcing Platform.

Den höga kvaliteten på Philips UV-C-rör och det robusta metallhöljet på bordslampan, som utan tvekan står emot UV-C-ljus bättre än plasthöljen, säkerställer en hög effektivitetsnivå för desinfektionen. Hur effektiv desinfektionen blir i slutändan beror på varaktigheten, avståndet och typen av ytor/föremål. I laboratorietester kunde UV-C-ljuskällorna från Philips neutralisera 99 % av SARS-CoV-2-viruset på ytor med en belysningstid på bara nio sekunder.

Även företag som tvingats inse att kontorsdesinfektion är en lång och tidskrävande aktivitet kan använda Philips UV-C-desinfektionslampa för att befria ytor och föremål från smittämnen.

- Områden som fastighetsförvaltning och smarta hem kan dra nytta av målinriktad användning av den nya UV-C-bordslampan. Även företag som tvingats inse att kontorsdesinfektion är en lång och tidskrävande aktivitet kan använda Philips UV-C-desinfektionslampa för att befria ytor och föremål från smittämnen. Det går snabbt och enkelt, kan göras efter arbetstid eller under lunchpausen, skyddar de anställda och förenklar vardagen på kontoret, säger Bettina Junge, Senior Expert Product Management på Conrad Electronic.


Även i servicebranschen, på restauranger, frisörsalonger, gym och skönhetssalonger, kan ytor desinficeras snabbt och enkelt med Philips UV-C-bordslampa, vilket ökar säkerheten i vardagen. Lampan är särskilt lämplig för slutstädningar, för att bekämpa olika typer av virus och för att skydda kunder och personal från sjukdomar. Den är även utmärkt för mindre butiker, som kan garantera kunderna ökad säkerhet i pandemitider. Lampan desinficerar ytor inom en 4 meter stor radie på ett effektivt och praktiskt sätt.

Rowena Lee, Division Leader Digital Products på Signify, sammanfattar nyttan hos Philips UV-C-bordslampa så här:

- Nu när världen måste anpassa sig till de nya utmaningar som uppstår i COVID-19-tider, gör vi allt vi kan för att möta det växande behovet av desinfektionslösningar.

När UV-C-bordslampan utrustades med en timersäkring på 45, 30 eller 15 minuter, såg utvecklarna till att den skulle bli så enkel som möjligt att använda. Följaktligen kan Philips UV-C-bordslampa tas i drift utan problem, tack vare steg-för-steg röstvägledning och en tydlig kontrollpanel. Jämfört med traditionella desinfektionsmetoder är Philips UV-C-lampa mycket enklare att använda.

Eftersom UV-C-strålning kan vara skadlig för ögon och hud uppmanar den inbyggda röststyrningen användarna att lämna rummet innan lamporna tänds. Det finns även ett säkerhetsskydd i form av inbyggda rörelsesensorer, som känner igen rörelser från människor och djur och stänger av ljuset omedelbart när sådana registreras.

Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.