Kontorshotellet med det lilla extra

28 augusti 2018

I Vita Örns moderna och flexibla kontorsfastighet Pir 29 vid stora Varvsparken i Västra Hamnen i Malmö finns allt från flexila platser i lounge till enskilda ljudisolerade kontorsrum i kreativ och stimulerande miljö. – Det är ett kontorshotell utöver det vanliga och där allt ingår, säger Joakim Feldt, VD, Vita Örn.

Vita Örn som sedan tidigare äger, förvaltar, utvecklar och förfinar bostadshus tar nu samma grepp om kontorsmarknaden genom att bygga nytt.

– Att bygga nytt passar Vita Örn då vi vill ge våra hyresgäster det lilla extra. Genom att bygga nytt har vi möjlighet att få fastigheten precis som vi vill. Det finns gränser för hur mycket man kan ändra i en redan befintlig fastighet även om vi alltid lägger oss vinn om att förädla och förfina, säger Joakim Feldt, VD, Vita Örn.

Skillnaden mellan bostäder och kontor är inte särskilt stor, menar han.

– Vi har alltid stått för något utöver det vanliga vad gäller bostäder och nu gör vi samma sak i vårt kontorshus Pir 29.


Pir 29 Kontorshotell passar alla, från nystartade enmansbolag till stora etablerade företag.

Joakim Feldt, VD, Vita Örn.

ägna sig åt sin verksamhet

Vita Örn etablerade sig i Västra Hamnen  genom att köpa mark redan 2010.

– Redan 2012, då första delen stod färdig, köpte vi ytterligare mark och etapp två, innehållande både bostäder och kontor, påbörjades. 

I etapp två har Vita Örn byggt kontorshuset Pir 29 där en del utgörs av vad som kallas Pir 29 Kontorshotell. Övriga delen består av traditionella kontor.

– I vårt kontorshotell har våra hyresgäster det lite "finare" och, vad vi tänker är unikt, allt ingår.

Med "allt" avses kringtjänster som t ex fritt nätverk, tillgång till skrivare, städning, kaffe, frukt, bemannad reception, lounge, dagstidningar, hyrbil, träning med mera.

– Det betyder att man som företagare slipper ägna sig åt att lösa allt praktiskt som krävs runt omkring för att få arbetet att fungara. Istället kan  man fokusera på sin verksamhet, göra det man är bra på. Vi tar hand om allt annat, från snygga skyltar på fasaden till att vår bemannade reception tar emot dina kunder, serverar dem kaffe etc. Det ska vara enkelt att arbeta här, säger Joakim Feldt.

Pir 29 Passar alla

Kontorshotellet utgörs av ca 700 kvm kontorsyta där ca 30 procent är vakant i dagsläget. 

– Uthyrningen startade i mars i år men det är egentligen först nu vi påbörjar en aktiv marknadsföring av vårt kontorshotell. Det gör vi genom en ny hemsida samt genom Facebook och Instagram.

I kontorshotellet finns allt ifrån en stol i en öppen kontorsmiljö och rum i olika storlekar till ett helt eget våningsplan att hyra 

Pir 29 Kontorshotell passar alla, från nystartade enmansbolag till stora etablerade företag. Vi erbjuder moderna arbetsplatser med tekniskt nytänkande.


Läs hela artikeln i Magasinet Lokalguiden med utgivning v 38.
Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.