HighCourt till Börshuset

6 december 2023

När Malmö Börshus i Malmö slår upp dörrarna år 2025 efter en omfattande renovering är det Malmöbaserade konferensaktören HighCourt som kommer att bedriva restaurang, konferens och coworking.

Konferens- och coworkingaktören HighCourt bedriver idag verksamhet i hovrättens gamla byggnad vid Västra hamnkanalen och på Stortorget i centrala Malmö. Verksamheten i den gamla hovrätten kommer nu att expandera till Börshuset och breddas med fler servicefunktioner som tillsammans fyller bottenvåningen samt halva första plan. Inflyttning planeras till oktober 2025 och avtalet omfattar tolv år.


Börshuset är med sitt läge, sin historisk och sin karaktär perfekt för vår klassiska och högkvalitativa profil.

Restaurangverksamheten kommer att bestå av fyra koncept: en kiosk, en deli, en restaurang med samtidspräglad mat och en restaurang med mer traditionella rätter.


Även kontorshotellet med cirka 50 rum är uppdelade i fyra delar med olika funktion och stil för att attrahera många olika typer av företag.


I konferensytorna, som bl a innefattar den gamla börssalen, kommer olika event att anordnas.


- Börshuset är med sitt läge, sin historisk och sin karaktär perfekt för vår klassiska och högkvalitativa profil. Det finns höga förväntningar kring Börshuset och dem ser vi fram emot att uppfylla med service tillgänglig från morgon till sen kväll. Vi vill vara den självklara mötesplatsen i Malmö för näringsliv och privatpersoner, säger Maria Strinnhed, vd på HighCourt.


- HighCourt matchar vårt mål att göra Börshuset till en öppen, levande och dynamisk plats helt perfekt. Deras verksamhet kommer att sätta tydlig prägel på den nya era som Börshuset nu är på väg in i. Vi ser fram emot att sätta igång med omvandlingen och att välkomna fler hyresgäster till stans bästa läge, säger Ulrika Hallengren, vd för Wihlborgs. 

Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.