Högklassigt hos HighCourt

8 december 2023

Vad sägs om att sitta och jobba eller konferera i Hovrättens gamla lokaler, granne med kanalen och renässansslottet Malmöhus, eller i en pampig paradvåning på Stortorget mitt i stan. I två helt unika lokaler mitt i Malmö erbjuder HighCourt både kontor och mötesmiljöer utöver det vanliga. Representativt, flexibelt och personligt, med en omsorg om både gäster och detaljer, plus några av Sveriges främsta kockar i köket. Och när renoverade Malmö Börshus slår upp dörrarna år 2025, efter en omfattande renovering, är det HighCourt som kommer att bedriva restaurang, konferens och coworking här.

Mitt i centrala Malmö, ett stenkast från Malmöhus slott, öppnade HighCourt sin första anläggning för 10 år sedan. När Hovrätten flyttade ut 2009 stod huset tomt några år men efter en varsam renovering kunde HighCourt återigen öppna upp byggnaden för staden och dess invånare 2013.


Ytor som stimulerar

Sedan dess kan man som företag antingen hyra eget kontorsrum eller konferera med stil i den pampiga övre hallen och i den K-märkta gamla Plenisalen. Eller kanske välja någon av de mer lugna lokalerna och annorlunda mötesrummen, som det med fåtöljer, eller varför inte köra en utomhuskonferens i trädgården när vädret tillåter.


Vi har extremt flexibla avtal, både vad gäller uppsägning och avtalstid. Hos oss betalar man en lägre grundhyra och kan på så sätt hyra en större lokal innan man vuxit in i den.  

– Det finns flera möjligheter, vi tror på möten som stimulerar till förändring, förklarar Maria Strinnhed, grundare och CEO.


Men huset, med sina stora fönster ut mot kanalen, inbjuder även till mer än jobb. Den egna terrassen och trädgården är perfekt för middagar, fester och andra spännande event. Och på sommaren öppnar Restaurant Ivar upp mot kanalen.


– Det här är ett jätteuppskattat tillskott för malmöborna, det finns inte många restauranger längs kanalen i Malmö, konstaterar Jenny Frid, sales manager.


Ett högklassigt erbjudande

Men huset på Malmöhusvägen riktar sig dock främst till stadens företag. Företag som uppskattar HighCourts unika lokaler, det högklassiga erbjudandet med tillhörande personlig och familjär service, det varma omhändertagandet och en proffsighet som sitter i väggarna.


Väggar som också erbjuder olika typer av upplevelser över året.


– Här på Malmöhusvägen hittar man också HighCourt Gallery, berättar Maria Strinnhed. Här anordnar vi konstutställningar fyra ggr/år, för att det ska hända något ytterligare i huset. På det viset skiftar våra fina lokaler ofta skepnad vilket är väldigt trevligt.


– Vi vågar verkligen påstå att man får något extra hos oss, fortsätter Jenny Frid. Det byggs mycket nytt i Malmö så den här typen av historiska miljöer och byggnader blir mer och mer ovanligt och det märks inte minst på typen av företag som söker sig till oss.


Modern teknik och inredning

Samma högklassiga erbjudande i en annan typ av unik miljö får man om man istället väljer HighCourt Stortorget som öppnade 2019.


– Vår systeranläggning ligger i gamla Bankpalatset på Stortorget 11, berättar Jenny Frid. Där huserar vi på de fyra översta planen i gamla paradvåningar, med utsikt över Rådhuset och Stortorget.


Båda HighCourts anläggningar andas nationalromantik men både teknik och inredning är modern.


– Det är det mötet som blir så spännande, menar Maria Strinnhed. Att inreda de här gamla, fantastiska lokalerna med moderna möbler, vi gillar verkligen den brytningen. Vi har också köpt in en hel del begagnat genom åren, både för att förstärka det personliga men även för att vi vill vara hållbara. Vad gäller tekniken har vi exempelvis utrustat vår webbstudio med två LED-skärmväggar istället för projektorer. De installationerna gjorde vi under pandemin och det har blivit väldigt uppskattat. Våra kontorsrum kan man hyra helt färdigmöblerade men man kan också välja att sätta sin egen prägel med egna möbler.


Flexibilitet är A och O

Just flexibiliteten är A och O på HighCourt. Vad det än gäller, menar Maria Strinnhed.


– Vi har till exempel extremt flexibla avtal, både vad gäller uppsägning och avtalstid. Hos oss betalar man en lägre grundhyra och kan på så sätt hyra en större lokal innan man vuxit in i den. Förutom grundhyran betalar man sedan istället ett tillägg för varje person som tillkommer i takt med att man växer. På så sätt kan vi vara flexibla och anpassa oss efter företagens behov och ekonomi.


Flexibiliteten är stor även vad gäller lokalernas storlek.


– Om ett företag behöver mer konferensyta löser vi det med fler grupprum och behöver ett företag mer kontorsyta så ordnar vi det också, berättar Jenny Frid.


Anläggningen på Stortorget är mer lämplig för de lite mindre företagen och på Malmöhusvägen erbjuder HighCourt främst kontor för 4-10 personer. Men just nu byggs det också för att möta nya behov.


– Det har alltid varit många advokater och jurister som sökt sig till oss och som behövt sitta avskilt. Nu får vi dock en hel del förfrågningar från företag som vill sitta på ett annat sätt så på Malmöhusvägen håller vi just nu på att bygga upp en coworkinglösning, berättar Maria Strinnhed. Här kommer vi att kunna erbjuda kunder en egen plats, så kallad fokuserad plats, eller valfri plats i vår coworkingmiljö. Det känns roligt att kunna erbjuda även detta framöver, helt i linje med vad våra kunder efterfrågar.


Öppnar i Malmö Börshus 2025

Men det mest spännande framöver är nog ändå HighCourts tredje etablering. Alldeles nyligen kom nyheten att när Malmö Börshus slår upp dörrarna år 2025, efter en omfattande renovering, är det HighCourt som kommer att bedriva restaurang, konferens och coworking. Restaurangverksamheten kommer bestå av fyra koncept: en kiosk, en deli, en restaurang med samtidspräglad mat och en restaurang med mer traditionella rätter. Även kontors- och coworkingytorna med sina sammanlagt cirka 50 rum, är uppdelade i fyra delar med olika funktion och stil för att attrahera många olika typer av företag.


Det är fastighetsägaren Wihlborgs och arkitektbyrån Krook & Tjäder som tillsammans med HighCourt nu ska utveckla och förnya en av Malmös mest anrika byggnader.


– Börshuset har precis det uttryck vi letat efter och det finns en inspirerande historia i byggnaden. Många har en upplevelse kopplad till Börshuset och vi ser fram emot att hälsa nya och gamla besökare välkomna igen. Vi vet att det finns stora förväntningar när det gäller läget för lokalen och tidpunkten för öppnande tror vi inte kan bli bättre, avslutar Maria Strinnhed.

Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.