Gör det lilla extra

24 oktober 2019

Det finns enkla saker man kan göra för att skapa en kontorsmiljö som gör arbetsplatsen till ett andra hem för de anställda; en plats man längtar tillbaka till på måndag morgon.

Kaffe.jpg
Bild: Pixabay

Uppmuntra till pauser

Gå en runda med kaffet och fråga om andra vill ha. En del sätter in ett pingisbord eller biljardbord på kontoret för att få medarbetarna att släppa jobbet för stunden. Google nämns ofta när man pratar om fria och inspirerande arbetsplatser.

Organiserad arbetsplats

Det kan tyckas självklart men kolla på de flesta kontorsplatser. Det är ofta stökigt och det påverkar hur vi presterar. Fikaplatsen, skrivbordet, toaletterna, se till att alla hjälps åt att hålla kontoret i ordning. 

Uppmuntra till samarbete

Gör plats för spontana möten och samarbete, exempelvis med whiteboard-tavlor och olika sittytor så att personalen känner att det finns möjlighet att samarbeta och vara kreativa tillsammans. Få andra saker skapar ett starkare team och leder till fler nya innovationer.

Ät tillsammans

Se till att matsalen är gjord för att alla ska få plats samtidigt. Det är ofta under pauserna relationerna kan stärkas än mer.

Spela klassisk musik i bakgrunden

Forskning visar att klassisk barockmusik tycks få hjärnan att arbeta och lagra information på ett mer organiserat sätt. Frekvensen i hjärnan ändras till ett avkopplat tillstånd som en typ meditation. Det gör att både den medvetna och den omedvetna hjärnan arbetar tillsammans. Vissa menar på att det minskar risken för stress och samtidigt får medarbetarna att prestera bättre.

Experimentera

Våga experimentera och testa er fram vad som fungerar.

Källa: Företagande.se

Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.