Forma ditt eget moln

22 augusti 2019

Italienska Foscarini lanserade den molnformade lampan Nuée tidigare i år, designad av Marc Sadler. Det tredimensionella tyget kan du forma helt efter eget tycke och smak.

Marc Sadler söker ständigt efter nya material, former och innovativa produktionsprocesser. Det senaste resultatet på den resan är lampan Nuée. Lampans tyg är tredimensionellt och formbart vilket innebär att lampan kan bli helt din egen med ett helt eget uttryck. Lampan påminner om solstrålar som tränger genom ett moln, vilket skapar en speciell känsla. Eller som formgivaren själv beskriver:

–  Nuée  är ett stort, svävande moln av ljus. Konstruktionen på den formbara lampan skiftar mellan mörkt och ljust, i samspel med både transparenta och ogenomskinliga partier. Dess karaktär avspeglar rörelsen av fågelflockar som sveper över himlen i abstrakta mönster. Nuée, verkar liksom fåglarna, alltid vara i rörelse.

Marc Sadlers nyfikenhet och passionerade formgivning har tidigare utmynnat i två av Foscarinis mest ikoniska produkter: Mite och Tite, som båda kännetecknas av en distinkt design med spännande material som fiberglas och tråd.

Kolla in fler produkter från Foscarini här

Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.