Fem konferenstips inför höst och vinter

21 augusti 2018

Inför höst- och vintersäsongen då många bokar konferenser passar Compro Möten & Event på att dela med sig av sina konferenstips som bokningsbolag. Vad bör man som företag tänka på inför en konferens? Vad är det som gör att medarbetarna uppfattar konferensen som lyckad och varför? Vad är det som deltagarna minns efter konferensen? Vad pratar man om efteråt? Tipsen bygger på företagets erfarenheter som bokningsbolag.

Bild: Flickr.com

Compro Möten & Event har under de senaste tio åren hjälpt till att boka fler än 10 000 konferenser på tio år. Nedan listar vi deras fem bästa konferenstips, tips som  bygger på företagets erfarenheter som bokningsbolag.

  • Sänd ut agendan i förväg och öppna även upp möjligheten för medarbetarna/deltagarna att delta mer aktivt i konferensen. Detta kan göras genom att ställa frågor i förväg som medarbetaren kan ge respons på eller tänka igenom i förväg.

  • Välj noga ut mötesplatsen för er konferens. Tänk efter noga, är det geografiska läget superviktigt med lättillgängliga kommunikationer eller är det viktigare med avskildhet och hög servicenivå?

  • Starta upp konferensen med en aktivitet som tillåter er att skratta, slappna av och bara umgås med varandra. Minnen skapas, deltagarna får anledning att upptäcka andra sidor av sina medarbetare än de som är synliga på jobbet. Vanligast är dock att man klämmer in en timmes aktivitet i slutet av dagen och ibland känns det som att det görs för att man måste. Att starta med en aktivitet kan istället grunda för bra resultat resten av dagen.

  • Använd andra typer av mötesformer istället för den traditionella skolsittningen. Involvera deltagarna istället för att ha dem som passiva lyssnare. Varför inte en Open-space med ett tydligt tema och rörlighet i lokalen i självstyrande grupper? Eller en Cafémodell för kreativt idéutbyte där även deltagare som inte gärna pratar inför andra människor får möjlighet att komma till tals?

  • Ge deltagarna en festlig middag. Minnen skapas av skratt, njutning och glädje! Boka underhållning som ramar in festmiddagen, en riktigt kul ståuppare eller musikunderhållning som ger festkänsla.

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.