Checklistan för kontoret

31 oktober 2023

KRUT Design Studio ger er 5 värdefulla tips att tänka på när ni planerar för ert företags nya lokaler.

1. Säkerställ att ni har samma mål

Kanske vill ni att er nya lokal ska ha bättre arbetsmiljö, förstärka ert varumärke eller rentav förändra er företagskultur. Vad målet än är så är det viktigt att alla är överens. 


Tänk på att er kontorsyta behöver ha ett flöde som uppfyller just era mål.

2. Fundera på vilken känsla ni vill kommunicera

Färg, form och material är oerhört viktiga i hur ni och era kunder upplever, inte bara ert nya kontor utan också, hela företaget. Vill ni upplevas som nytänkande eller kanske som trygga och stabila med en lång företagshistoria. Även neurodesign och forskning  kan spela en viktig roll kring dessa beslut. 


3. Se till att ni täcker användarnas behov

Innan ni börjar välja möbler till det nya kontoret är det viktigt att förstå företaget, varumärket och de anställdas behov. Vad behövs för att hjälpa er bli mer produktiva och skapa större möjligheter till samarbete exempelvis.


4. Planera möbler och layout

Tänk på att er kontorsyta behöver ha ett flöde som uppfyller just era mål. Fundera till exempel om ni föredrar öppna arbetsplatser, vilken storlek på mötesrum ni behöver och var ni kan på plats med telefonrum. 


5. Skapa en ergonomisk arbetsmiljö

Satsa på stolar och bord av kvalitet som är anpassade för offentlig miljö. De har bland annat flamskydd och bättre skydd mot slitage. Även belysning och akustik är viktigt att tänka på så att era medarbetare får de bästa förutsättningarna för att göra ett bra arbete. 

Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.