"Ypperligt läge för lager & logistik"

28 augusti 2018

I början av året förvärvade Profi Fastigheter sin första fastighet i Jordbro industriområde. Under Q2 tillträdde de även grannfastigheten. - Jordbro är en mycket spännande delmarknad och vi ser synergier med att äga två fastigheter bredvid varandra, säger Erik Löfberg, Förvaltningschef, Profi Fastigheter.

 Jordbro är ett nytt område för Profi Fastigheter, ett område de tror starkt på som framtidens lager- och logistikkluster.

 – Vi är nya fastighetsägare i Jordbro och vi är övertygade om att det är en bra delmarknad för oss. Att vi valt att förvärva fastigheter i Jordbro är dels för att det ligger strax söder om Stockholm men också för att det är ett ypperligt läge för lager och logistik och har utvecklingspotential, säger Erik Löfberg, Förvaltningschef, Profi Fastigheter.

2 650 kvm vakans i dagsläget

Under Q1 köpte Profi sin första fastighet i Jordbro. En fastighet om 2 650 kvm som dåvarande ägarna själva var hyresgäster i fram tills i somras.

– De tidigare ägarna flyttade ut i somras och i dagsläget är hela fastigheten vakant, säger Erik Löfgren.

Förärv två, rörvägen 12

Förutom fastigheten på Rörvägen 14 förvärvade och tillträdde Profi under Q2 ytterligare en fastighet i Jordbro, Rörvägen 12.

– Det är en fastighet om 3 700 kvm där ca 75 procent utgörs av lager och industriytor, resterande kvm är kontor. På Rörvägen 14 finns dock ingen vakans, de hyresgäster som fanns i fastigheten vid förvärvet är kvar varför ingen vakans finns i dagsläget.


Läs artikeln i sin helhet i Magasinet Lokalguiden med utgivning v 38.
Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.