Wihlborgs stärker positionen i Lund

25 september 2018

Wihlborgs har tecknat avtal om att förvärva fastigheten Nya Vattentornet 3 i Lund omfattande 21 700 m² uthyrningsbar yta, primärt kontor.

Fastigheten ligger inom Ideonområdet i Lund och omfattar förutom kontorsbyggnaderna även ett parkeringshus med 600 platser samt byggrätt för ytterligare cirka 11 000 m² BTA kontor. Fastigheten förvärvas genom en bolagsaffär med ett underliggande fastighetsvärde om 570 miljoner. Fullt uthyrd beräknas avkastningen till 6 procent. Tillträde sker 1 oktober 2018.

Fastigheten är idag uthyrd till drygt 90 procent och den största hyresgästen är Ericsson som hyr cirka 13 000 m². Bland övriga hyresgäster finns CellaVision och Lunds kommun samt Smarta kök som driver en populär restaurang i huset.

- Vi är glada att kunna förvärva en modern fastighet med ett attraktivt läge i östra delen av Ideon, precis söder om den nya stadsdelen Brunnshög. Ett område som kommer att utvecklas under många år framöver med fler företag, bostäder och forskning. När spårvägen invigs 2020 stärks fastighetens attraktivitet ytterligare genom att en av hållplatserna ligger alldeles intill, säger Ulrika Hallengren, VD, Wihlborgs Fastigheter.


Genom förvärvet stärker vi ytterligare vår position som den största kommersiella fastighetsägaren i Lund.

Ulrika Hallengren, VD, Wihlborgs Fastigheter


- Genom förvärvet stärker vi ytterligare vår position som den största kommersiella fastighetsägaren i Lund. Wihlborgs har ett omfattande och långsiktigt engagemang i Lund, inte minst på Ideon. Vi ser stor potential i nordöstra Lund, liksom i centrum, och detta förvärv är en viktig pusselbit i Wihlborgs fortsatta utveckling i Lund.

Efter förvärvet äger och förvaltar Wihlborgs 242 000 m² i Lund, varav 134 000 m² på Ideon. Tillsammans med Peab äger Wihlborgs även Fastighets AB ML4 som uppfört och äger Max IV-anläggningen, vilken hyrs ut till Lunds universitet på ett 25-årigt hyresavtal.  

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.