Tullverket hyr i Kruthuset

4 januari 2019

Kruthuset 17, en av Göteborgs största fastigheter med cirka 65 000 kvm uthyrningsbar yta, får en ny hyresgäst till våren 2020 då Tullverket flyttar sitt regionkontor från Nordstan. Tullverket har tecknat ett sexårigt hyresavtal om cirka 8 500 kvm kontorsyta. I tillägg genomförs även en omfattande uppgradering av fastighetens gemensamma utrymmen.

Kruthuset 17.jpg
Bild: Newsec

Kruthuset 17 var ursprungligen en industrifastighet med stora, öppna planlösningar och takhöjder om upp till sju meter. Över tid har Postnords verksamhet förändrats och deras utrymme i byggnadens övre delar har därför omvandlats från logistikytor till moderna kontorslokaler. Kreativ och smart design i kombination med mezzaningolv gör att Kruthuset 17 idag erbjuder effektiva och skräddarsydda lokaler till sina hyresgäster.Ett nytt sexårigt hyresavtal undertecknades nyligen med Tullverket om cirka 8 500 kvm kontorslokaler, med planerad inflyttning under våren 2020. Tullverket är en idealisk hyresgäst för Kruthuset 17 som redan har flera andra myndigheter som hyresgäster. Huset är i och med avtalet med Tullverket fullt uthyrt.

Det pågår nu ett omfattande arbete för att lyfta byggnaden till en ny standard. Det inkluderar bland annat en stor ombyggnad av huvudentrén, trapphuset, fasaden och området utanför entrén. Den gemensamma terrassen på sjätte våningen kommer också att renoveras helt för att ytterligare stärka fastighetens position som en modern och central kontorsfastighet i Göteborg. Det pågående projektet slutförs under andra kvartalet 2019.

Kruthuset 17 ägs av Areim och Blackstone och förvaltas av Obligo Real Estate. Fastighetsförvaltare är Newsec Asset Mangement.

Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.