Ioffice blir första hyresgästen på Park Central

9 januari 2024

Mitt i den nya stadsdelen Centralstaden har Ioffice tecknat avtal om kontorshotell och coworking i fastigheten Park Central som kommer att byggas ovanpå pendeltågstunneln Västlänken. Ioffice har varit med sedan ritstadiet och designat kontorsytan på 3900 kvadratmeter.

Bild: Krook&Tjäder
Bild: Krook&Tjäder

Ioffice är en av Sveriges snabbast växande kontorshotell- och coworkingkedjor och har i dag åtta kontorsanläggningar centralt i Stockholm. I början av 2024 invigs Ioffice första Göteborgs-etablering i fastigheten Navigationsskolan (Sjöbefälsskolan). Ioffice kan nu meddela att de skrivit avtal om ytterligare en kontorsanläggning i staden.

– Göteborg har etablerat sig som en central plats för innovation och utveckling. Vi vill bidra till mötesplatser både inom och över branschgränser. På Ioffice Park Central delar företagen på centrala resurser såsom reception, IT-lösningar och städning, vilket kapar kostnader och öppnar upp möjligheter för fler att ha kontor mitt i Göteborg. För oss är det en viktig pusselbit för att utveckla stadens innovationskraft, säger Homan Tehrani.

Fastigheten Park Central är ett samarbete mellan NCC och Jernhusen. Den ligger i den nya stadsdelen som växer fram runt Centralstationen, med en av Västlänkens stationsuppgångar i gatuplan. Totalt omfattar byggnationerna cirka 40 000 kvadratmeter, där Ioffice kommer hyra nästan tio procent av ytan, 3900 kvadratmeter, fördelat på fyra våningsplan. Det är också det första hyresavtalet som skrivs för hela fastigheten.

– Våra hyresgäster på Ioffice kan förvänta sig en unik takpark med en grönskade trädgård och utsikt över ett Göteborg som växer. Det kommer även finnas gym, restauranger, eventlokaler och andra faciliteter i anslutning till byggnaden. Våra blivande hyresgäster flyttar in i en toppmodern arbetsplats med en inspirerande och familjär känsla som kännetecknar Ioffice, säger Homan Tehrani.

Fastigheten Park Central planeras stå färdig i slutet av 2026 i samband med att Västlänkens nya station Centralen öppnas. Ioffice tillträde är planerat under andra kvartalet 2027.

Pernilla Gilbert

Kommunikatör

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.