Tag plats på plast

26 september 2019

Klimattoppmötet pågår i skrivande stund och Greta Thunbergs tal i FN har nog inte lämnat någon oberörd. Extra kul är det då att kunna presentera en ny stol, helt i återvunnen plast. Det är Fritz Hansen som släpper N02™ Recycle till marknaden.

N02 är tillverkad helt i återvunnen polypropylen, en av våra vanligaste termoplaster som många hushåll slänger mycket av, varje dag. Stapelbara N02 är formgiven i samarbete med den japanska studion nendo som inspirerats av ett enkelt veckat papper. Det vikta pappret har översatts i form av ett veck i stolens skal som ger stöd åt både övre och nedre ryggen. Men det bästa av allt är att stolen ger stöd till miljön eftersom materialet kan återvinnas igen och igen om det behövs.

Plasten som använts för N02™ Recycle kommer från olika hushålls plastavfall som sedan, för att minimera transportsträckor, processats och återvunnits i Centraleuropa.

Det är tillgänglig design som skapats för vardagligt bruk och som tillverkats av vanlig, återvunnen hushållsplast.

— Det faktum att materialet är konstruerat av vanlig, återvunnen plast skapar en extra länk mellan användaren och stolen. Det är tillgänglig design som skapats för vardagligt bruk och som tillverkats av vanlig, återvunnen hushållsplast, säger Oki Sato från nendo. 

Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.