Svenska Hus konceptutvecklar

16 oktober 2018

Svenska Hus fastighet på Kungsgatan 6 i centrala Malmö står inför en konceptutveckling som sker såväl interiört som exteriört. Målet är att skapa en flexibel och spännande arbetsplats och en attraktiv mötesplats.

Projektet är stort och förändringsarbetet kommer att ta fart under 2019.

Magasinet Lokalguiden har tidigare skrivit om Svenska Hus konceptutveckling av sin fastighet på Kungsgatan 6 i centrala Malmö. Projektet gick då under namnet Davida, något Svenska Hus nu bytt till Kungsgatan 6.

Fastigheten Kungsgatan 6 rymmer ca 11 550 kvm fördelat på sex våningsplan. Under markplan finns också ett parkeringsgarage om två plan. De första kontorsytorna i fastigheten kommer att färdigställas i oktober och kommer ge en känsla för fastighetens potential. 


Fastigheten behöver anpassas till dagens flexibla arbetssätt och Svenska Hus tar nu ett helhetsgrepp och förändrar inte bara fastigheten utan hela konceptet kring den.

Daniel Massot, vd, Svenska Hus

Vill skapa unik miljö


Svenska Hus tittar på många möjligheter och är öppen för olika lösningar till att skapa en unik miljö. Allt från coworking, restauranger, caféer och butiker. Syftet är också att bli en attraktiv mötesplats för andra än bara hyresgästerna. 
– Vi tänker oss att fastigheten ska bli en naturlig arbetsplats för företag i olika skeden och med olika behov. Huset ska vara en mötesplats för människor, här ska man enkelt kunna knyta kontakter och nätverka där man möts säger Anna Hurtig, uthyrningsansvarig Svenska Hus. 
– Fastigheten behöver anpassas till dagens flexibla arbetssätt och Svenska Hus tar nu ett helhetsgrepp och förändrar inte bara fastigheten utan hela konceptet kring den, säger Daniel Massot, vd Svenska Hus.  


Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.