Nytt grepp om Davida

4 oktober 2018

Fastigheten Davida på Kungsatan i Malmö ägs av Svenska Hus. Huset, som stod färdigt 1991, behöver anpassas till dagens moderna arbetssätt och svenska hus tar nu ett helhetsgrepp och förändrar inte bara fastigheten utan hela konceptet kring den. - Målet är att skapa en attraktiv och spännade arbetsplats, säger Anna Hurtig, Uthyrningsansvarig, svenska Hus.

I samband med att Davidas största hyresgäst arbetsförmedlingen lämnar fastigheten per den sista februari nästa år, påbörjar Svenska Hus en omfattande förädling av huset.

– Vi kommer att genomföra en total konceptutveckling av fastigheten i syfte av att lyfta fram och synliggöra den. Davida är idag relativt anonym, nu öppnar vi upp fasaden för att bland annat nå mer flöde i huset. Vi flyttar själva in i huset inom ett par veckor och tänker oss att vårt kontor kan fungera som ett showroom för framtida hyresgäster. Att vi flyttar in redan nu gör att vi kan möta potentiella hyresgäster under resans gång, säger Anna Hurtig, Uthyrningsansvarig syd, Svenska Hus.


Vi kommer att genomföra en total konceptutveckling av fastigheten i syfte av att lyfta fram och synliggöra den.

Anna Hurtig, Uthyrningsansvarig syd, Svenska Hus

En arbetsplats att växa på

Med målen att bli en attraktiv arbetsplats för Malmöbor samt att bli en mötesplats för såväl hyresgäster som för folk utifrån, ser Svenska Hus fram emot sin konceptförädling som sker såväl interiört som exteriört. Svenska Hus ser också över möjligheterna till att ha en restaurang, ett café och eventuellt någon detaljhandel i markplan. Allt i syfte av att få ett naturligt flöde av människor i farten.

– Restaurang och café skulle absolut bidra till liv och rörelse. Här ska man t ex kunna stanna på väg från bussen och köpa en kopp kaffe i farten. Men även coworking kommer bidra till just det. Vi tänker oss att Davida blir en naturlig arbetsplats för företag som vill växa. Här ska man kunna börja i liten skala, kanske genom att hyra en coworkingplats. Expanderar man sedan och behöver mer yta, då ska man kunna hyra ett kontor.

Söker ett antal hyresgäster

Davida rymmer ca 11 550 kvm fördelat på sex våningsplan. Under markplan finns också ett parkeringsgarage om två plan.

– I första hand söker vi flera mindre till medelstora aktörer, detta för att inte förlora den gemensamhetskänsla vi vill skapa. Givetvis kommer vi se över varje unik möjlighet till att etablera en ny hyresgäst i huset. Vi vill att huset ska vara en mötesplats för människor, här ska man enkelt kunna knyta kontakter och nätverka där man möts.

Stort projekt med start 2019

Då utvecklingen av Davida sker såväl interiört som exteriört är det ett enormt projekt, menar Anna Hurtig.

– Fastigheten är byggd på pelarkonstruktion vilket gör den tacksam att förändra. Det har dock mestadels suttit stora aktörer här varför t ex brandskydd och ventilation är anpassat efter stora ytor. Detta måste vi givetvis också se över.

Svenska Hus hoppas att byggnation och förändringsarbete kan ta fart under 2019.

– Om det blir under våren eller efter sommaren är svårt att säga. Ännu svårare är att spika datum för inflyttning. Vi hoppas dock det kommer ske under 2020, avslutar Anna Hurtig.


Läs artikeln i sin helhet i magasinet Lokalguiden med utgivning vecka 42.
Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.