Sugen på nytt jobb?

7 augusti 2019

Sugen på nytt jobb efter semestern? Något som ökar chanserna avsevärt är att ha ett bra CV, enligt Jobbmagnet. Här listar de några saker som är viktiga att tänka på när du utformar din ansökan.

1. Skriv inte endast vad du gjort, utan vad du lärt dig - Nämn vad du gjorde och vad du lärt dig ifrån de tidigare arbetsplatserna du har jobbat för. Det är väldigt viktigt att ta med varför dina tidigare erfarenheter applicerar för jobbet du ska söka.

2. Inled CV:t med en kort sammanfattning - Då vissa arbetsgivare inte kollar igenom ditt personliga brev så kan det vara bra att inkludera en kort sammanfattning om dig själv i ditt CV.

3. Anpassa dig efter det du söker - Anpassa och lyft fram de sidor av dig själv som applicerar mest till den arbetsgivare du skickar ditt CV till. Att nämna att du är tävlingsinriktad tex fungerar bättre om du söker jobb som säljare än om du söker jobb som florist.

4. Korta ner det - Nämn inte alla jobb (såvida du är väldigt ny på arbetsmarknaden) du jobbat på. Korta ner det med de senaste arbetena och de mest relevanta. Nämn den senaste utbildningen och andra relevanta erfarenheter som applicerar till jobbet du söker.

5. Gör dig ihågkommen - Inkludera något som är speciellt just för dig, något som får arbetsgivaren att komma ihåg dig. Ibland får en arbetsgivare stora antal ansökningar och då kan det vara bra att särskilja sig från mängden.

6. Undvik stavfel - Även fast ett stavfel inte innebär att du är inkompetent så kan det demonstrera för arbetsgivaren att du gör saker halvdant. Kolla därför igenom din ansökan några gånger för att se att allt ser proffsigt och korrekt ut.

7. Var ärlig - Det är viktigt att lyfta fram dina styrkor, var dock ärlig när det kommer till dina kompetenser. Att överdriva kan fungera i början av ansökningsprocessen men när du väl kommer till en intervju är det endast tidigare ärlighet som lönar sig.

Läs mer på Jobbmagnet

Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.