Stort intresse för etablering på SöDER

5 april 2018

Helsingborgs nya mötesplats, mitt i centrala stan byggs och byggs ut. Sedan en tid tillbaka har Söderpunkten också bytt namn till SöDER kort och gott.

Söder Helsingborg.jpg
Många är intresserade av att etablera sig på SöDER. Bild: Jefast

Just nu pågår arbetet för fullt med att bygga ut och bygga om Söderpunkten - Helsingborgs nya mötesplats, mitt i centrala stan. Och sedan slutet på förra året är även namnet nytt.

- I fortsättningen blir det kort och gott SöDER. Med SöDER vill vi markera var i Helsingborg vi finns. Det var också viktigt för oss att ta vara på det som används i folkmun idag. SöDER ligger Helsingborgarna varmt om hjärtat och det ska vara lätt att säga "Vi ses på SöDER och tar en fika" eller "Vi går på bio på SöDER". Dessutom är ju SöDER det område i staden där det händer och kommer att hända mycket nytt och spännande framöver. Det är här som stora delar av det nya Helsingborg växer fram och blir en mötesplats med mycket liv och rörelse, säger Cassandra Jertshagen, VD för Jefast som äger och utvecklar det nya stadsdelscentrat.

Fokus på upplevelser

Utbudet på SöDER har fokus på upplevelser i form av mat, dryck och nöje samt service och vardagliga ärenden.

- Det är fantastiskt kul att vara med och utveckla ett nytt kvarter. Det är ett område med mycket människor i rörelse från tidig morgon till sen kväll där det nu byggs nya bostäder och kontor. Här vill vi hitta det unika, gärna sådant som inte finns i området eller i Helsingborg idag, säger Alexandra Werder Hallonkvist, centrumledare SöDER.

Stort intresse för etablering

Den första etappen av Helsingborgs största stadsutvecklingsprojekt H+ byggs ett stenkast från SöDER.

- Från SöDER är det nära till allt och redan idag är det många personer i både arbete och rörelse. I Helsingborgs centrala affärsdistrikt arbetar idag över 15 000 personer och en bra bit över 1 500 företag verkar här. På 5 minuters promenad når du dessutom pendlingshubben Helsingborgs Centralstation, Campus Helsingborg med sina 4000 studenter samt företagsparken Mindpark, Think Open Space och IKEA IT, säger Cassandra Jertshagen.

Intresset för etablering är stort. Tidigare har avtal skrivits med Life Style Store, Hemköp, SF Filmstaden, Nordic Wellness och Apoteket. På restaurangsidan är det klart med bland annat sport- och bowlingbaren New York Legends, Pinchos och Beijing8. I november tecknade Pizzabakeren, den snabbast växande pizzakedjan i Norden, avtal för en take away med utkörning direkt till kund. Och fler butiker och restauranger är på gång.

- Vad gäller vakanser har vi i dagsläget ett fåtal ytor lediga. Vår ekonomiska uthyrninsgrad uppgår till 92 procent, men vi tror oss kunna leverera bättre än denna kalkyl. Därmed ser vi en potential i att den ekonomiska uthyrningsgraden kommer överstiga 100 procent. Fler hyresgäster kommer att presenteras under våren.

Öppnar i höst

Nyligen beslutade Jefast att flytta fram öppningen av SöDER till den 26 oktober 2018. Det blir därmed en “Grand Opening” av hela centrumet i direkt anslutning till höstlovet och firandet av Halloween. I den ursprungliga planen skulle delar av Gallerian öppna under påsken 2018.

- Skälet till tidsförskjutningen är dels att vår entreprenör Skanska stött på utmaningar då huset var i ett annat skick än vad som först antagits, säger Cassandra Jertshagen. Vidare har vi även gjort större och mer omfattande investeringar i syfte att skapa ett mer attraktivt stadsdelscentrum, vilket kommer vara gynnsamt för våra hyresgäster, och alla besökare.

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.