Stor vakans efter miljardaffär

12 mars 2019

Nya Vattentornet 2 och 4 är nu i Wihlborgs ägo. Fastigheterna omfattar 49 000 kvm och 20 procent är vakant.

Wihlborgs_Vattentornet_Lund2.jpg
Foto: Wihlborgs

Fastigheterna förvärvades genom en bolagsaffär för en summa på drygt 1,2 miljarder kronor. Vattentornet 2 omfattar en yta på 24 000 kvm och bland hyresgästerna finns Schneider Electric och flera bolag inom Sigma-koncernen. 

- Detta förvärv är en naturlig del i vår fortsatta satsning på tillväxt och ökad densitet i Lund. Inom loppet av några månader har vi kunnat komplettera vårt bestånd på Ideon med 70 000 kvm attraktiva kontorsytor på lättillgängligt läge direkt kopplat till den nya spårvägen, säger Ulrika Hallengren, vd för Wihlborgs Fastigheter i ett pressmeddelande.

Nya Vattentornet 4 omfattar 25 000 kvm uthyrningsbar yta. I huset finns även ett parkeringshus och en restaurang. Efter förvärvet förvaltar Wihlborgs 291 000 kvm i Lund. 

- Det finns en stor potential i Lund, där närheten till universitetet och tillgången till arbetskraft med specialistkompetens attraherar nya företag och ger tillväxtmöjligheter för befintliga företag. Ett av de exempel som ligger närmast i tiden är vår hyresgäst Volvo Cars som startade ett mindre utvecklingscenter på Ideon hösten 2016, sedan vuxit successivt och till årsskiftet tar över ett helt hus om 7 000 kvm. 


Yousef Boussir

Redaktör/reporter

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.