Stor etablering till Nya Hovås

16 november 2022

Nu är det klart med nästa storetablering i stadsdelen Nya Hovås. Det är världsledande hälsoteknik-bolaget Raysafe som väljer Nya Hovås som bas inför kommande expansion.

hovås.jpg
Bilder: Nya Hovås

Det är världsledande hälsoteknik-bolaget Raysafe som väljer Nya Hovås som bas inför kommande expansion. Totalt flyttar nu över 100 medarbetare in i stadsdelen.

RaySafe erbjuder kvalitetslösningar för strålningssäkerhet i sjukvårdsmiljö. Oavsett om det handlar om patienter eller sjukvårdspersonal är kontrollen av strålning avgörande för att rädda liv – och RaySafe är den globala och världsledande aktören.

Att vi lyckas attrahera en global världsledare som dessutom ingår i en amerikansk storkoncern är det bästa kvitto vi kan få gällande Nya Hovås attraktionskraft.

– Det är med glädje och stolthet som vi nu välkomnar Raysafe till Nya Hovås. Att vi lyckas attrahera en global världsledare som dessutom ingår i en amerikansk storkoncern är det bästa kvitto vi kan få gällande Nya Hovås attraktionskraft. Nya Hovås är nu färdigställt och vårt fastighetsbestånd är i princip helt uthyrt, säger Jacob Torell, VD på Next Step Group.

– Vår kärnverksamhet handlar om högteknologiska ”state-of-the-art”-instrument och inför framtiden är det viktigt att våra lokaler lever upp till samma standard som våra produkter. Att flytta till ett högprofilerat kontor i Nya Hovås blir ett genomtänkt lyft för vårt varumärke och ett viktigt steg i vår utvecklingsresa, säger Joakim Wiholm, Site Leader på RaySafe.


Med en totalyta på 3 000 kvadratmeter i huset The House etablerar Raysafe nu en framtidssäkrad arbetsplats i den moderna stadsdelen.

– Nya Hovås har utvecklats till en ”One Stop Destination” där allting finns på plats. Tillsammans med bra kommunikationer och kollektivtrafik in till Göteborg kommer vår flytt förenkla och förbättra livspusslet för våra medarbetare, säger Joakim Wiholm.

Nya Hovås har på kort tid utvecklats till en komplett och levande stadsdel som idag består av cirka 1 400 lägenheter och 3 000 boende, 40 000 kvadratmeter kommersiella lokaler med 35 utvalda butiker, restauranger och serviceverksamheter.

Sedan 2014 ingår Raysafe i det amerikanska affärskonglomeratet Fortive som har 18 000 anställda med en omsättning på 4,6 miljarder dollar inom segmenten avancerade mättekniska lösningar för sjukvård och elsäkerhet i tillverkningsindustrin.

Nya Hovås kommersiella bestånd ägs av Nya Hovås Fastigheter som är ett Joint Venture mellan Next Step Group och Bygg-Göta fastigheter.

Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.