Startup-tävling åter till Jönköping

18 september 2018

För tredje året i rad arrangeras den internationella startup-tävlingen Betapitch på Science Park i Jönköping. Den 15 oktober återvänder Betapitch till Jönköping för att utse en vinnande idé som får presentera sig på den internationella finalen i Berlin i november.

Bild: Jönköping Science Park

Betapitch är den internationella startup-tävlingen som går av stapeln på tolv särskilt utvalda och entreprenörstäta platser runtom i världen. Tillsammans med världsstäder som Kairo, Seoul, Lissabon och Hamburg är Jönköping utvald som en av städerna där en finalist ska utses.

I varje stad väljs åtta tävlande ut som får pitcha sin affärsidé inför en jury. Vinnaren får en biljett till finalen i Berlin i november där hen får presentera sin idé för internationella investerare, och bland annat har chans att vinna en resa till Silicon Valley och 5 000 Euro.

PENGAR, KONTORSPLATS OCH RÅDGIVNING I VINSTPOTTEN

I Jönköping arrangeras tävlingen av Science Park Jönköping. Här utses en vinnare som utöver finalplatsen får rådgivning av Science Parks affärsutvecklare och en kontorsplats i coworkingytan Spark i sex månader. Vinnaren får också ett resebidrag på 5000 kr inför finalen.


TRUSTCRUIT tog hem vinsten

2018 var det teamet bakom Science Park-bolaget Trustcruit som kammade hem vinsten i Jönköping,med sin feedbacktjänst som mäter kandidatupplevelsen och samlar in feedback från kandidater som sökt tjänster, varit på intervju eller som fått en anställning.

– Förra året vann vi Betapitch-finalen i Jönköping och fick förmånen att pitcha inför investerare i Berlin, på den stora finalen. Betapitch Berlin var extremt väl anordnat. Många bra kontakter knöts och vi träffade många intressanta investerare och kontakter under tävlingen, säger Simon Werner Zankl, CEO och medgrundare av Trustcruit.

ANMÄLAN ÖPPEN

Anmälan till tävlingen i Jönköping är nu öppen och idérika personer kan nu anmäla sig.

– Science Park har ett pågående samarbete med Betahaus, som är en ansedd som en av världens främsta startup-miljöer och vi tycker det är spännande att vi även på det här sättet kan fortsätta knyta den internationella startup-scenen till Jönköping, säger Tobias Dahlberg, affärsutvecklare på Science Park.

Vill du vara med och pitcha din idé i Jönköping? Anmäl dig senast den 8/10.

Pitchträning kommer genomföras med de som blir uttagna till tävlingen.

Pernilla Gilbert

Kommunikatör

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.