Solna strands nya mittpunkt

16 mars 2021

I Solna strand, precis mellan Solna och Sundbyberg, håller kvarteret Origo just nu på att växa fram. Origo blir ett grönt stråk med över 50 000 kvadratmeter kontor och högklassig service. “Origo ska leverera en bekymmersfri arbetsdag med det lilla extra”, säger Annelie Liljeqvist, uthyrare på Humlegården Fastigheter.

Humlegårdens idé med området var att öppna upp kvarteret och skapa en attraktiv och välkomnande plats för människor att mötas och trivas på. Det tidigare kvarteret var slutet med stora huskroppar och man passerade förbi utan möjlighet till tvärkommunikation. Det nya kvarteret kommer att skapa nya trevliga stråk och länka samman byggnaderna i området. Utvecklingen sker i etapper och inflyttningen påbörjas 2023.

– Vi vill att Origo ska bli en plats med bra service som man vill stanna kvar på. Kort sagt en ny mittpunkt vilket är just det Origo betyder - mittpunkt, säger Annelie Liljeqvist, uthyrare på Humlegården Fastigheter,

Vi vill att Origo ska bli en plats med bra service som man vill stanna kvar på. Kort sagt en ny mittpunkt vilket är just det Origo betyder - mittpunkt.

På entréplan skapas en väl omhändertagen lounge i en livfull miljö med mötes- och arbetsytor, café, restaurang och all den service som kan tänkas efterfrågas av företag och dess anställda. Grönskande ytor breder ut sig på torget och högst upp hittar man en stor takterrass som är indelad i olika zoner.

– Här ska man kunna såväl återhämta sig, luncha, sitta och arbeta ute med härlig utsikt, konferera i ett av orangerierna eller varför inte ta ett yogapass?

I byggandet av Origo fokuserar man också på delningsekonomi, att det som man nyttjar i mindre utsträckning på sitt eget kontor kan man dela med andra. Sharing is caring, helt enkelt.

– Vi är övertygade om att det är framtiden. På så sätt betalar man inte för fler kvadratmeter än man nyttjar och får access till viktiga funktioner, då man som hyresgäst exempelvis kan dela på större konferensrum och hörsal för större samlingar. Det är både hållbart eftersom ytorna nyttjas på bästa möjliga sätt samtidigt som det blir mer kostnadseffektivt för våra kunder, säger Annelie Liljeqvist.

hög teknisk standard

Arbetet med gestaltningen för entréplanet är igång och man har så smått även påbörjat uthyrningsarbetet. I dagsläget är ett hyresavtal tecknat och Humlegården för en tät dialog med flera andra intressenter. Intresset för Origo är stort, enligt Annelie Liljeqvist,.

– Vi börjar märka att de större intressenterna på marknaden, som vill flytta in under 2023, påbörjar sökning av lokaler nu. Och som med alla projekt är det först till kvarn som gäller.  

Lokalerna i Origo har en hög teknisk standard, de är väldigt flexibla och går att anpassa efter ett företags förändrade behov över tid. På kontorsplanen råder hyresgästerna över sina egna lokaler och på terrasser och entréplan finns gemensam service och funktioner. Humlegården har även höga ambitioner i arbetet med att göra platsen långsiktigt hållbar och byggnaden kommer att miljöcertifieras enligt Miljöbyggnad Guld. 

– Vi tänker att de som väljer Origo är företag som har höga krav på kommunikationsläget men som även ser att arbetsplatsen har en viktig roll för verksamheten och ska vara en attraktiv mötesplats för både medarbetare och  kunder. Origo ska leverera en bekymmersfri arbetsdag med det lilla extra i en väl omhändertagen miljö man gärna återvänder till om och om igen.

Tio minuter från city

I området kring Origo finns ett 20-tal restauranger av hög kvalitet inom gångavstånd. Flera av restaurangerna har ägare som arrangerat såväl 

Nobelmiddagen och även vunnit Årets kock, och det finns en bra bredd på utbudet. Här finns faktiskt något för alla. Och i Sundbyberg, som Origo gränsar till, hittar man all tänkbar service i form av butiker och mataffärer.

– Hela sammanhanget i Solna strand, med bra hyresnivåer, tillsammans med det mycket goda kommunikationsläget endast 10 minuter från city, och med alla  närhet till samtliga kommunikationsslag, det anser jag är svårslaget, avslutar Annelie Liljeqvist.

Visionsbilder: Walk the room

Bild Annelie. Foto: Jonas Malmström

Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.