Skapa djungelkänsla på kontoret

19 mars 2020

JungleWall är en serie ljuddämpande blad i olika mönster. Materialet är gjort av filt och bladen kan monteras på ett sätt som skapar ett avstånd till väggen. Kom ihåg att hjärnan gillar även artificiell natur.

Flera forskningsrapporter, bland annat Exeter University i Storbritannien, visar att naturen är den bästa platsen för återhämtning. Vi behöver se naturen, och helst vistas i den, för att må bra. Naturen tillhandahåller också den bästa akustiska miljön. Det intressanta är dock att hjärnan registrerar artificiell natur på samma sätt och ger samma lugnande effekt.

Trots all information kring naturens betydelse på arbetsplatsen, prioriteras ofta växterna in sist i projekten. Skötseln och den avancerade tekniken för större växtväggar känns komplicerade och kostsamma.

Det var viktigt att återspegla en naturlig känsla i JungleWall, därav avståndet mellan blad och vägg som ger en effektfull rörelse i bladen.

Ur allt detta väcktes idén till JungleWall. 

JungleWall är en serie ljuddämpande blad i olika mönster. Materialet är gjort av filt och bladen kan monteras på ett sätt som skapar ett avstånd till väggen. 

- Det var viktigt att återspegla en naturlig känsla i JungleWall, därav avståndet mellan blad och vägg som ger en effektfull rörelse i bladen, säger Niklas Madsen på Superlab.

Dessutom skapar materialet i JungleWall tillsammans med avståndet till väggen en bra förutsättning till ljuddämpning. 

JungleWall används med fördel på stora partier på en arbetsplats/offentlig miljö som en fondvägg. 

Producent: Glimakra of Sweden 

Design: Superlab

Läs mer om JungleWall här


Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.