Skanska utvecklar Solna station 2.0

12 september 2018

Skanska är en av flera aktörer som tillsammans med kommunen arbetat fram en gemensam vision för framtidens Solna station. – Solna station 2.0 blir en trevlig och effektiv byteshubb, säger Anna Galli, Affärsutvecklingschef, och Fredrik Lantz, Uthyrnings- och marknadschef, Skanska fastigheter.

Solna station är en viktig knutpunkt i Solna stad, berättar Anna Galli, Affärsutvecklingschef, och Fredrik Lantz, Uthyrnings- och marknadschef, båda Skanska Fastigheter. Redan idag knyter platsen samman pendeltåg, tvärbana och bussar. Nu tas nästa steg.

– Solna station är en spegling av den tid den skapades vid. Idag passerar fler människor platsen och förväntan på service är högre idag än tidigare. Man vill både smidigt kunna byta trafikslag, träffa någon över en kaffe och kanske handla med sig något i farten. Visionen innebär bl a att vi tillskapar generösa och trevliga ytor för dem som passerar området och samtidigt knyter samman stadens delar, säger Anna Galli.


Solna station är en spegling av den tid den skapades vid. Idag passerar fler människor platsen och förväntan på service är högre idag än tidigare.

Anna Galli, Affärsutvecklingschef, Skanska


Solna station & Solna united

Utöver att Skanska är med och utvecklar Solna station driver de också ett annat stort projekt i Arenastaden, Solna United,  – ett stort kontorsprojekt nära den södra pendeltågsuppgången.

– Solna United är ett extraordinärt kontorshus med ett välkomnande entréplan att umgås, mötas och arbeta i. Här finns restaurang och café och på taket inglasade pods för arbete, möten och inspiration. Solna United är utformat för business, gemenskap och trivsel, säger Fredrik Lantz.

I Solna United är stommarna resta och de första hyresgästerna flyttar in under Q4 2019. 

Ambition om en levande stad

När Solna station beräknas stå färdigt är för tidigt att uttala sig om, menar Anna Galli. 

– Visionen är framtagen och nu sätter vi igång arbetet med övriga samarbetspartners och myndigheter. Ambitionen är att bidra till att Solna station ska bli en levande och trygg del i staden, såväl innehållsmässigt som arkitektoniskt. Vi vill bidra till att länka samman stadens olika delar på ett trevligt sätt, säger hon.

– Arenastaden är redan en spännande stadsdel. Satsningen på Solna station svarar upp mot det stadsliv som växer fram i området, säger Fredrik Lantz.


Anna Galli, Affärsutvecklingschef


Fredrik Lantz, Uthyrnings- och marknadschef


Läs artikeln i sin helhet i Magasinet Lokalguiden med utgivning v 38.
Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.