Så blir 2019 ditt bästa år på jobbet

15 januari 2019

Känns det tungt att gå tillbaka till jobbet efter helgerna? Sajten kontorsliv.se listar fem tips som kan göra 2019 till ditt bästa år på jobbet hittills.

Foto: Pixabay

Trött och hängig efter den långa jul- och nyårsledigheten? Kontorsliv.se har sammanställt en lista som kan få dig att känna inspirerad inför alla nya utmaningar under 2019. 

Nystartstips 1: Få bukt med ditt telefonberoende

Chattrådar som ständigt plingar till, mejl som ”måste” svaras på omedelbart och så alla de där sociala medierna som är så svåra att låta bli. Låt 2019 bli året då du lär dig bestämma över din telefon och inte tvärtom – och bli betydligt mer effektiv och mindre stressad på kuppen.

Nystartstips 2: Frisk och vältränad – på jobbet

Var nyårslöftet att röra på dig mer till vardags? Då är det dags att lägga upp en plan för hur det ska gå till. Men det måste vara en plan som är både lätt och rolig att följa – annars är risken stor att du snart är tillbaka i gamla stillasittarvanor. Börja med att läsa vad livsstilsläkaren Maj-Lis Hellénius har att säga om saken, sedan skickar du ett peppigt nystartsmejl till några kollegor som du tror tänker i samma banor och så kommer ni överens om att börja träna tillsammans några gånger i veckan. Det, plus några sköna skrivbordsövningar, kommer att göra skillnad! Kanske kan du till och med fixa en kontorscykel till kontoret?

Nystartstips 3: Minipauser med stor effekt

Vardagen är för många ett hamsterhjul som ofta går i alldeles för snabb takt för att vi ska hinna stanna upp, tänka efter, njuta av det vi älskar och återhämta oss. Något som i värsta fall kan resultera i utmattningssyndrom. Låt din nystart innebära att du börjar värdesätta din vila lika mycket som tiden då du ska uträtta saker och avsätt stunder i ditt schema för bara återhämtning och reflektion. Meditation, kort eller lång, kan vara ett effektivt sätt att varva ner. Här är en meditationsövning som är lätt att få till under arbetstid.

Nystartstips 4: Sätt tydliga mål

Har du inte riktigt nått dit du vill karriärmässigt? Då ska du göra det i år! Gör det som mentala tränaren Olof Röhlander tipsar om: våga drömma stort, gör det tydligt för dig själv vad du verkligen vill och träna upp din vinnarskalle. Hinder är inte där för att stoppa oss, de är där för att vi ska utvecklas!

Nystartstips 5: Boa in dig mer på kontoret

Tycker din chef att allas skrivbord på kontoret ska se enhetliga ut? Dags att tänka om! Forskning har visat att motivationen och effektiviteten hos medarbetare ökar med över 30 procent om de får sätta en personlig prägel på sin kontorsplats. Det är också bevisat att sterila kontorslandskap leder till sämre produktivitet. Här finns mängder av tips på hur ni kan göra ert kontor trevligare.


Källa: Kontorsliv.se

Yousef Boussir

Redaktör/reporter

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.