Redo för nya hyresgäster

4 december 2018

I början av 1990-talet byggde SEB framtidens bankkontor i Sundbyberg. Huset är en välkänd profilbyggnad som håller hög kvalitet i alla avseenden. Sedan ett år tillbaka arbetar fastighetsrådgivaren Cushman & Wakefield med utveckling av fastigheten, som går från att vara ett enanvändarhus till ett fleranvändarhus, under namnet Ursvik Entré.

uperlativen är många när Johan Zachrisson, Cushman & Wakefield, beskriver Ursvik Entré.

– Det är ett unikt, fantastiskt och imponerande hus, både på in- och utsidan, med genomgående mycket hög kvalitet, säger han. 

En orsak till det är att huset är planerat och byggt för eget bruk med högt ställda krav, och att SEB även ägde och förvaltade huset i många år. Den höga grundkvaliteten och rationella strukturen är en tillgång i samband med den nu pågående moderniseringen inför kommande uthyrningar.

– Huset är fullt av möjligheter och vi är måna om att bevara samma kvalitet som huset alltid andats, samtidigt som vi gör moderna tillägg. Värt att nämnas är den 380 meter långa, ljusa galleriagången som sträcker sig längs med nästan hela byggnaden. Galleriagången binder samman huset och de som arbetar i det. Det blir en plats att mötas på.Vi hoppas teckna vårt första kontrakt nu i vinter och räknar med att Ursvik Entré är inflyttningsklart från hösten 2019.

Johan Zachrisson, Partner, Head of Agency Leasing, Cushman & Wakefield


ETT HUS ATT MÅ BRA I

Huset, som ägs av Nordisk Renting (som i sin tur ägs av Natwest Bank), är så mycket mer än ett kontorshus, berättar Johan Zachrisson.

– Huset innehåller förutom 35 000 kvm faktiska kontorsytor även gemensamma ytor. Det finns en fullstor idrottshall, gym, bastu, restauranger, förråd, konferensrum, mötesrum, hörsal med mera, samt bil- och cykelgarage. Nu när vi tänker oss flera hyresgäster behöver vi samarbeta med olika aktörer som ansvarar för att respektive del fungerar och håller hög kvalitet. Vi håller som bäst på att definiera hur vår produkt ska se ut. Totalt sett handlar det om att skapa ett upplägg som hjälper arbetsgivare att hjälpa sina anställda att må bra. Huset passar arbetsgivare som är måna om sina anställdas välmående.

Johan Zachrisson nämner att man för dialog med gymkedjor, restauratörer och andra serviceleverantörer som skulle svara upp till de krav man ställer.

– Vad gäller restaurangen tänker vi oss ett varierat utbud vad gäller till exempel hälsa, pris, take away med mera. Huset rymmer ca 3 000 arbetsplatser varför den kommande restauratören behöver kunna tillgodose alla tänkbara lunchbehov. Målsättningen är att skapa en riktigt bra användarupplevelse.

Geografiskt lyckad kompromiss

Cushman & Wakefield tänker sig ett antal större hyresgäster i Ursvik Entré, men välkomnar även hyresgäster med mindre behov.

– Det vore kul att kunna fylla på med ett antal mindre hyresgäster i ett coworkingkoncept. Huset, som totalt är ca 60 000 kvm, kan delas upp i olika enheter ner till ca 1 000 kvm.

Cushman & Wakefield har också en idé om vilken typ av hyresgäster som kan passa i huset.

– Det är till exempel ett utmärkt myndighetshus, men vi ser också att det passar bra för verksamheter som är bilburna då här finns många fler parkeringsplatser än vad de flesta är vana vid samt att man lätt tar sig ut på trafiklederna. Från Ursvik Entré når man hela Storstockholm, förutom Värmdö, inom 30 minuter. För verksamheter med "rörligt folk" så som säljare, konsulter m m är Ursvik Entré en geografiskt lyckad kompromiss med närhet till bl a Kista, Arenastaden och Bromma, Du får en väldigt bra lokal med hög kvalitet i ett bra läge och med attraktiv hyra.

Vad gäller kollektiva färdmedel kan man i dagsläget åka tunnelbana och buss till Ursvik Entré, och fr o m 2021 kommer även tvärbanan vara en möjlighet. Runt Ursvik Entré byggs och planeras stora mängder bostäder i bland annat Ursvik, Rissne, Hallonbergen och Solvalla.

Redo för hyresgäster

Fastigheten är i princip redo att ta emot hyresgäster, men lokalerna kommer att anpassas efter respektive hyresgästs önskemål, berättar Johan Zachrisson. Han tillägger att i och med att lokalerna redan finns går det att göra tillfälliga lösningar i huset om någon hyresgäst har bråttom in.

– Från det att vi har signat kontrakt uppskattar jag att det tar ungefär tolv månader innan man kan flytta in, naturligtvis beroende på hur stora anpassningar som krävs. Vi hoppas teckna vårt första kontrakt nu i vinter och räknar med att Ursvik Entré är inflyttningsklart från hösten 2019, avslutar Johan Zachrisson. Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.